skip to Main Content
Transavia vliegtuig moet in de lucht blijven omdat vliegveld Reus nog niet open was
Archieffoto

Transavia vliegtuig moet in de lucht blijven omdat vliegveld Reus nog niet open was

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Transavia vliegtuig moet in de lucht blijven omdat vliegveld Reus nog niet open was

Archieffoto

TARRAGONA – Een vliegtuig van Transavia welke op weg was van Amsterdam Schiphol naar het vliegveld Reus-Costa Dorada heeft rondjes moeten vliegen omdat ze te vroeg waren. Het gaat om vlucht HV5547 die woensdag 12 september om 6.10 uur in Amsterdam was vertrokken en gepland stond om te landen om 8.10 uur op het vliegveld van Reus, aan de Costa Dorada.

Volgens de vakbond UGT was het vliegtuig van Transavia om 6.09 uur vertrokken en landde de vlucht uiteindelijk om 8.05 uur. UGT zegt echter dat het vliegtuig eerder had kunnen landen omdat vlucht HV5547 deze woensdag te vroeg aankwam, zoals te lezen is in de regionale krant Diari de Tarragona.

Het probleem was echter dat het vliegveld pas om 8 uur in de morgen opengaat. Met andere woorden, voor 8 uur ‘s-morgens is het niet mogelijk te landen op Reus waardoor de piloten van Transavia enkele rondjes hebben moeten vliegen om pas na 8 uur te landen.

De vakbond UGT roept al veel langer dat de openingstijden van het vliegveld ruimer moeten zijn. Vorige week moest een vliegtuig van Ryanair extra tijd in de lucht blijven omdat vanwege slecht weer er een stroomstoring was op het vliegveld Reus.

Volgens flightradar is de HV5547 op woensdag 12 september om 6.09 uur vertrokken (in plaats van 6 uur) maar landde de vlucht 1 uur en 56 minuten later om 8.05 uur (in plaats van 8.10 uur). Dat had volgens de UGT echter eerder kunnen zijn mits het personeel op het vliegveld Reus al aan het werk was geweest.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 13 reacties
 1. Ik begrijp ook weinig van sommige hypocriete reacties hier. Alsof Nederlanders zelf wél op hun werk zijn voordat ze eigenlijk moeten beginnen. Bekritiseer je eigen performance eerst maar eens een keer!

  1. Ach weer zo eentje die zonder naam even tegen de Nederlanders moet aantrappen omdat hij of zij zichzelf zo een geweldige Spanjaard vind….beetje triest dat soort reacties.

 2. He???? Waar is de luchtverkeersleiding? Die horen er te zijn om het vliegtuig eventueel te begeleiden in geval van nood ed. Slordig. Vlieg dus maar nooit meer van of naar Reus, lijkt me levensgevaarlijk als de nood aan de man komt, zoals bijvoorbeeld storing landingsgestel. De luchtverkeersleiding moet dan zorgen voor de veiligheidsprocedure op de grond. Zeer kwalijk. Horen we hier nog van?

  1. Deze reactie slaat de plank volledig mis. Te vroeg aankomen is op zich al geen noodgeval, en het opvangen van de vertraging gebeurt in een holding pattern onder radarbegeleiding van de verkeersleiding.

  1. Dat moet je inderdaad wachten met beiden voeten op de grond totdat winkel open gaat. Een vliegtuig, zeker op vluchten van 2 uur en korter , heeft echter niet altijd een volle tank. Gewichtsbesparing zal hierin meespelen. Misschien dat hier de nieuwswaarde inzit, kan er ook naast zitten. Open of dicht voor een noodlanding ruimte genoeg.

    1. Veel te vroeg??
     Het gaat over een aantal minuten.
     Volgens mij kan zowel de maatschappij als het vliegveld weten dat er sneller gevlogen kan worden dan verwacht, maar zoals iemand anders ook zegt….welk vliegveld gaat pas om 8.00 uur ¨open¨ dat is toch niet meer van deze tijd….

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken