menu: rubrieken, zoeken & meer

Demonstratie in Madrid tegen regering-Sánchez en het corona-beleid

Demonstratie in Madrid tegen regering-Sánchez en het corona-beleid
Beeld: Twitter

Demonstratie in Madrid tegen regering-Sánchez en het corona-beleid

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Zaterdag om 19 uur zijn er volgens de lokale autoriteiten zo’n 3.000 demonstranten bijeen gekomen in het centrum van Madrid om te demonstreren tegen de regering van Pedro Sánchez en zijn corona-beleid. Het gaat in dit geval dus niet om een demonstratie van de corona-ontkenners maar van personen die tegen de huidige regering zijn en hoe deze met de corona-crisis omgaat.

De demonstratie was georganiseerd via de sociale media door het platform ‘Plataforma Pedro Sánchez Dimisión’. Volgens de lokale autoriteiten waren er zo’n 3.000 deelnemers op deze bijeenkomst afgekomen die om 19 uur van start ging bij de Puerta del Sol om daarna via de calle Alcalá, het Plaza Cibeles plein en de Paseo Recoletos te eindigen bij het Plaza de Colón plein.

De autoriteiten zeggen dat op het hoogtepunt van de demonstratie er zo’n 3.000 deelnemers waren die met mondkapje op weliswaar geen afstand van elkaar hielden en wild met Spaanse vlaggen zwaaiend hun ongenoegen uiten over de premier Sánchez, zijn ministers en het in hun ogen falende corona-beleid.

De organisatoren zeggen niets te maken te hebben met een of meerdere politieke partijen en willen ook niets weten van de demonstraties die ten tijde van de de noodtoestand plaatsvonden in de hoge inkomens wijken van Madrid. Het toeval wil echter wel dat deze bijeenkomst juist plaatsvindt in de maand dat de extreemrechtse partij VOX een motie van wantrouwen tegen de regering-Sanchez wil starten.

Veel gehoorde kreten waren “¡Gobierno dimisión!” en “¡libertad, libertad!” of “no son gobierno, son mercenarios” en “son asesinos”.