30 jaar celstraf geëist voor Nederlander na doodslaan Britse vrouw in Alicante

30 jaar celstraf geëist voor Nederlander na doodslaan Britse vrouw in Alicante
Beeld: Freepik

30 jaar celstraf geëist voor Nederlander na doodslaan Britse vrouw in Alicante

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – Voor het doodslaan van een 70-jarige Britse vrouw in Granja de Rocamora (Alicante), heeft de openbare aanklager 30 jaar celstraf geëist voor een Nederlandse klusjesman. De buit was slechts 600 euro maar de vrouw overleed na een brute afranseling. Het proces voor de moord en diefstal tegen de Nederlandse man begint deze maandag in Elche.

De openbare aanklager stelt dat de Nederlandse verdachte en het Britse slachtoffer elkaar sinds 2015 kenden omdat de man soms naar het huis van de 70-jarige vrouw ging om huishoudelijke onderhoudswerkzaamheden uit te voeren, met name loodgieterswerk, elektriciteit of schilderwerk. Daarnaast had de vrouw af en toe geld aan de beklaagde geleend.

De gebeurtenissen vonden plaats op 16 november 2019 toen de beklaagde naar het huis ging om de vrouw om 50 euro te vragen. Ze stemde in door haar portemonnee te pakken met daarin 600 euro aan bankbiljetten.

Volgens de openbare aanklager zag de Nederlandse verdachte op dat moment het geld dat de vrouw bij zich had en pakte hij het geld met geweld af door haar te bespringen zodat ze op de keukenvloer terecht kwamen. Eenmaal op de grond sloeg hij haar herhaaldelijk en krachtig op hoofd, nek en borst.

De Britse vrouw stierf aan haar verwondingen met naast een gebroken borstbeen en kaak ook al haar ribben gebroken. Volgens het forensisch rapport had ze ook hersenbloedingen en een hartruptuur.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.