skip to Main Content
Flinke toename van toeristische appartementen in Málaga stad

Flinke toename van toeristische appartementen in Málaga stad

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

malaga6aMÁLAGA – Gedurende dit jaar zijn er nu al 1.130 vergunningen aangevraagd voor appartementen die aan toeristen verhuurd worden die de stad Málaga bezoeken. Dat is inmiddels al het dubbele van vorig jaar en zelfs vier keer meer dan twee jaar geleden. Met recht kunnen we nu wel zeggen dat Málaga stad niet alleen maar het vliegveld is maar nu ook een weekend- of vakantiebestemming.

Tussen januari en eind september werden er bij de gemeente van Málaga 1.130 toestemmingen aangevraagd voor de verhuur van toeristen appartementen. Dat is een behoorlijk aantal nieuwe appartementen waardoor het aanbod inmiddels is gegroeid naar 2.240 appartementen die voor toeristenverhuur bestemd zijn. Daar bovenop komen dan nog eens de niet geregistreerde appartementen waarvan er volgens de Excelencia Turistica (Exceltur) duizenden te vinden zijn in en rondom Málaga.

De toeristenappartementen zijn inmiddels goed voor een 25% van alle overnachtingen in de stad Málaga. Dat is ook wel nodig want Málaga is inmiddels uit aan het groeien tot een geliefde toeristenbestemming voor korte of lange duur en men spreekt al over een tweede Barcelona wat betreft populariteit. Tegelijkertijd waarschuwt men de stad er ook voor om nu juist niet de fouten te maken die Barcelona gemaakt heeft en het toerisme in goede banen te laten lopen.

Volgens de gemeente zijn er op dit moment 2.141 appartementen met een twee sleutels kwalificatie geregistreerd in de stad, een aantal dat vier jaar geleden nog maar 580 was. Veel van deze officiële appartementen zijn vaak te vinden in een gebouw die gerund worden door professionals uit de toeristensector. Zij hebben bijtijds ingezien dat Málaga een goede toekomst tegemoet gaat wat betreft het toerisme.

Steeds meer mensen kiezen voor appartementen die men kan huren via websites zoals Airbnb. Volgens deze website zijn er meer dan 300 appartementen te huur in Málaga maar lang niet iedereen heeft bij deze Amerikaanse website hun appartement geregistreerd staan. Appartementen zijn geliefd bij de toeristen omdat men er met meer mensen in kan overnachten, men geen rekening hoeft te houden met de openingstijden in restaurants zoals in hotels en door families die graag een keukentje willen hebben zodat men of thuis kan eten of buitenshuis – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken