skip to Main Content
Moord op 16 jarig meisje in Madrid na 18 jaar opgelost en dader opgepakt

Moord op 16 jarig meisje in Madrid na 18 jaar opgelost en dader opgepakt

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

eva1aMADRID – Na een zoektocht gedurende de laatste 18 jaar heeft de politie eindelijk de dader kunnen aanhouden van de verschrikkelijke moord op de 16 jarige Eva Blanco Puig in 1997. Dankzij een DNA-staal kwam de politie de dader op het spoor in Frankrijk waar hij werd gearresteerd en uiteindelijk teruggebracht naar Spanje.

In 1997 werd de 16 jarige Eva Blanco Puig verkracht en vermoord teruggevonden in de buurt van de hoofdstad van Spanje Madrid. Ondanks een intensieve zoektocht werd de moordenaar nooit gevonden maar nu na 18 jaar zoeken is de 52 jarige Ahmed Chelh aangehouden. De in Marokko geboren Spanjaard verliet het land in 1999 en vertrok naar het Franse plaatsje Pierrefontaine-les-Varans waar hij vorige week werd gearresteerd door een team van Spaanse en Franse agenten.

Vermoord

De 16 jarige Eva Blanco Puig was een nachtje gaan stappen met vrienden in Algete in de buurt van de Spaanse hoofdstad Madrid. Op de terugweg naar huis werd ze aangevallen waarbij ze niet alleen brutaal werd verkracht maar ook doodgestoken met een mes. Haar lichaam werd gedumpt in de buurt van een rotonde op de M-110-autoweg.

Na de vondst van het meisje ging de politie meteen op jacht naar de moordenaar en werden er DNA-stalen genomen van mannen uit de omgeving, vrienden en familieleden. Allen zonder resultaat. Gedurende de jaren werden er meermaals oproepen gedaan om getuigen te vinden. Drie jaar geleden was er een lichtpuntje toen men met verbeterde technieken kon achterhalen dat het om een Noord Afrikaanse man zou moeten gaan.

Gevonden

Dankzij deze nieuwe technieken kon de politie op zoek gaan naar DNA resultaten van meer dan 2.000 Noord Afrikaanse mannen die ten tijde van de moord in 1997 in de buurt van Algete verbleven. Na een lange zoektocht kwam men uiteindelijk bij de inmiddels aangehouden dader uit. Ahmed Chelh woonde ten tijde van de moord bij zijn broer nadat hij als bouwvakker in de stad werkte. In die tijd kwam de man ook in contact met de vader van Eva die een kraanbedrijf had. Helaas was het spoor naar Ahmed verdwenen en dus werd er en Europees arrestatiebevel uitgegeven die uiteindelijk leidde naar Frankrijk.

Ahmed werd vorige week in Frankrijk gearresteerd en werd meteen overgebracht naar Spanje waar hij nu terecht zal staan voor de moord op de 16 jarige Eva. Voor de ouders en ook agenten was het een emotioneel moment en de ouders danken de politie dan ook voor hun vasthoudendheid in deze moordzaak – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken