skip to Main Content
Nog steeds 15 bosbranden actief in Galicië met bijna 2.000 hectare natuur verwoest

Nog steeds 15 bosbranden actief in Galicië met bijna 2.000 hectare natuur verwoest

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

OURENSE – Elk jaar is het weer hetzelfde verwoestende probleem en ook dit jaar is het niet anders, bosbranden in de autonome deelstaat Galicië. Vreemd genoeg staat een van de natste en dus ook groenste regio’s van Spanje er ook om bekend de regio te zijn met de meeste bosbranden op jaarbasis. De meeste van hen zijn aangestoken of ontstaan door onvoorzichtigheid van de mens. Op dit moment zijn er 15 bosbranden in de provincies Ourense, Lugo en Pontevedra actief.

Volgens de krant Publico is al alweer meer dan 1.880 hectare natuur verwoest in de provincies Ourense, Lugo en Pontevedra in het noordwest gelegen Galicië. De provincie die het meeste last heeft van de bosbranden is Ourense waar maar liefst 11 bosbranden actief zijn. De provincie Lugo heeft te maken met 3 bosbranden en de provincie Pontevedra met 1 bosbrand. Er zijn honderden brandweereenheden bezig om op de grond en in de lucht de vlammenzee te verslaan. Ook speciale eenheden van het Spaanse leger zijn ingezet om met name logistiek werk te verrichten en de brandweer te helpen daar waar nodig is.

Het is nog niet eens de helft van de maand oktober en nu al zijn er 235 kleine en grote bosbranden geweest in Galicië. Over het hele jaar gezien gaat het over duizenden bosbranden waarbij meer dan 9.000 hectare natuur is verwoest. De deskundigen weten immers wel dat deze bosbranden over het algemeen – op kleine uitzonderingen na – door de mens worden aangestoken omdat ze bijna altijd in de avonduren beginnen waardoor de blushelikopters en vliegtuigen niet met hun bluswerkzaamheden kunnen beginnen. Daarnaast beginnen de meeste bosbranden in delen van bossen en natuurgebied die door brandweermensen moeilijk te bereiken zijn waardoor het vuur snel om zich heen kan grijpen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
    1. Een van de redenen nabij de bebouwde kom is het feit dat na diversa jaren na een brand het bouwgrond kan worden. De bosbranden vinden dan ook vaak in de nabijheid van de kust plaats

  1. Zolang ze niet strenger straffen (gelijkstellen aan (poging tot) moord) en het toegestaan blijft om verbrand hout te (ver)kopen zal hier niets in veranderen. Ook dat de omvang van brandpreventieteams afhankelijk is van het aantal branden helpt niet, want geen brand… geen baan.

    De Spaanse politiek is niet capabel om hier wat aan te doen en de politieke wil ontbreekt ook nog.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by