Search
menu
Search

Manneken Pis draagt outfit gemaakt door patiënten Spaans ziekenhuis

Twitter
Beeld: Twitter

Manneken Pis draagt outfit gemaakt door patiënten Spaans ziekenhuis

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Maandag 12 oktober was de Fiesta Nacional de España wat een nationale Spaanse feestdag is. Om de ziekenhuismedewerkers te eren en bedanken was de Spaanse dag ook deels naar Brussel gekomen door Manneken Pis een geel pak aan te doen dat door patiënten van het Hospital 12 de Octubre ziekenhuis in Madrid is gemaakt.

De Spaanse ambassadeur in België Beatriz Larrotcha was samen met diverse politici maandag naar de fontein van Manneken Pis gekomen om daar het plassende mannetje in een geel gekleurde outfit te zien. Geel zit natuurlijk in de Spaanse vlag verwerkt en samen met gele en rode bloemen was dat een eerbetoon aan de Nationale Spaanse dag.

Maar in dit geval was het gele gebreide pak van Manneken Pis nog specialer omdat dit gemaakt is door patiënten met endometriose uit het Hospital 12 de Octubre ziekenhuis in Madrid, het ziekenhuis dat de datum 12 oktober als naam draagt.

Uiteraard was dit gebreide kostuum extra speciaal omdat de patiënten al breiend en pratend over hun ziektes konden praten maar Manneken Pis schijnt veel meer Spaanse pakjes te hebben. 

In de kledingkast van Manneken Pis zijn 30 outfits te vinden die met Spanje te maken hebben. Daardoor is Spanje het derde land in Europa dat de meeste kostuums heeft geschonken, op België en Frankrijk na. 

In totaal heeft het 55 centimeter hoge plassende mannetje 1.051 outfits die deels te zien zijn in een museum daaronder dus nu deze geel gebreide outfit maar ook voetbaltenues van FC Barcelona en real Madrid, een pelgrimganger naar Santiago de Compostela, een Catalaans mannetje en een door modeontwerpster Agatha Ruiz de Prada ontworpen kleurige outfit.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?