160 Nederlandse fietsen wachten in verlaten kapel in Zaragoza op nieuwe eigenaars

160 Nederlandse fietsen wachten in verlaten kapel in Zaragoza op nieuwe eigenaars
Beeld: Quierounabici.eu

160 Nederlandse fietsen wachten in verlaten kapel in Zaragoza op nieuwe eigenaars

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ZARAGOZA – Het is een vreemd gezicht, meer dan 160 Nederlandse fietsen die in een verlaten kapel in het Parque Delicias in Zaragoza op een nieuwe eigenaar wachten. Afgelopen vrijdag arriveerde de vrachtwagen uit Nederland en het afgelopen weekend werden de meer dan 160 echte ‘bicicletas holandesas’ door Quiero Una Bici aan hun nieuwe eigenaren gegeven.

Als een fiets in Nederland te lang op straat staat en de eigenaar daarvan de fiets niet weg haalt komt er een sticker op waarna de fiets door de gemeente wordt verwijderd. Deze fietsen worden daarna vaak weer doorverkocht en daar maakt het Spaanse initiatief ‘Quiero Una Bici’ handig gebruik van. Het is een idee van de Spaanse Ana die in Nederland woont en besloot de Nederlandse fietsen naar Spanje te brengen en daar te verkopen. 

En dat bleek een succes want vanwege de corona-pandemie stappen er meer dan ooit inwoners van Spanje op de fiets. Feit is dat de mountainbike nog steeds heer en meester is voor de Spanjaarden omdat het fietsen nog steeds als een sport of vrije tijdverdrijf wordt gezien. De fiets wordt echter ook steeds meer een vervoermiddel in met name grotere steden. De Nederlandse fiets staat bekend om de degelijkheid en het gemak van fietsen dus waarom niet in Spanje op de Nederlandse fiets stappen of de inwoners van het land Nederlandse fietsen aanbieden.

En dus is ‘Quiero Una Bici’ begonnen met het verzamelen en kopen van afgedankte maar gerestaureerde fietsen in Nederland om deze in grote aantallen naar Spanje te halen. Dat deed het project of initiatief al in diverse steden zoals Burgos, Valladolid en Valencia en daar komt is recent Zaragoza bijgekomen, de stad waar de bedenkster Ana Castan vandaan komt.

De Nederlandse fiets in Spanje heeft een verkoopprijs van 165 euro en men dient een fiets voor 30 euro te reserveren. Daarna wordt de fiets samen met meerdere fietsen vanuit Nederland naar Spanje vervoerd en gaat het vervoer in Spanje verder via kleinere bestelwagens. Voor die laatste stap moet ook een klein bedrag betaald worden.

En dat laatste is het afgelopen weekend gebeurd in Zaragoza waar meer dan 160 Nederlandse fietsen op hun nieuwe Spaanse eigenaars stonden te wachten. Voordat de nieuwe eigenaars de fiets meekrijgen geeft de verkoper nog een kleine spoedcursus over het gebruik van de fiets. Want de terugtraprem of ‘freno contrapedal’ is net zoals de ‘portabultos’ of bagagedrager en de ‘guardabarros’ ofwel het spatbord en de ‘cubrecadenas’ ofwel de kettingscherm echt Nederlands.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.