Search
menu
Search

Drie Belgen rijden op politie in, vluchtten te voet en worden aangehouden in Cullera

Guardia Civil / twitter
Beeld: Guardia Civil / twitter

Drie Belgen rijden op politie in, vluchtten te voet en worden aangehouden in Cullera

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Getuigen die de achtervolging zagen spraken over een film want daar leek het wel op toen drie inzittenden van een auto bij een politiecontrole niet stopten waarna een achtervolging volgde in Cullera in de provincie Valencia. Later bleek dat het om drie personen met de Belgische nationaliteit ging die uiteindelijk gearresteerd konden worden.

Het gebeurde allemaal afgelopen maandag toen bij een routinecontrole van de Guardia Civil een personenwagen met daarin drie mannen niet wilde stoppen. De bestuurder stopte niet en reed op de agenten in waarbij hij twee patrouillewagens raakte. Wat volgde was een achtervolging van de vluchtende auto en daarna van de inzittenden waarvan er twee te voet probeerden te vluchten.

Uiteindelijk wisten de agenten de drie mannen aan te houden, twee die na een aanvaring met de auto van een bank en ander straatmeubilair te voet verder vluchten en een man die nog achter het stuur zat. Later bleek dat het om drie mannen ging met de Belgische nationaliteit. De drie mannen worden beschuldigd van diefstal, verzet bij arrestatie en roekeloos rijden. De schade aan de politiewagens en het straatmeubilair is aanzienlijk.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?