IKEA boekt meer omzet en winst in Spanje

IKEA boekt meer omzet en winst in Spanje
Beeld: via 123rf

IKEA boekt meer omzet en winst in Spanje

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IKEA heeft in Spanje een omzet van 1,95 miljard euro behaald in het afgelopen boekjaar. Dit is 7,4% meer dan in het voorgaande jaar. De online omzet steeg met 14,8% tot 466 miljoen euro. Dit is goed voor 24% van de totale omzet. IKEA benadrukt dat ook andere verkoopkanalen, zoals telefonische verkoop en live shopping, steeds populairder worden. Daarnaast biedt de Zweedse multinational ook online advies en planning aan, zowel thuis als in de winkels.

IKEA heeft zijn aanwezigheid in Spanje uitgebreid door de opening van 24 nieuwe contactpunten en stadswinkels. Het ambitieuze uitbreidingsplan van IKEA heeft geholpen om de fysieke bezoekersaantallen te laten stijgen met 7,2% tot 41,6 miljoen. IKEA heeft in Spanje 10.016 werknemers in dienst, een stijging van 2,5 % vergeleken met 2022.

De winkelketen wil ook de beste prijs bieden en werkt daarom hard om elke klant op de beste manier te bereiken. In het licht van de huidige inflatie heeft IKEA aangekondigd dat het dit jaar extra inspanningen zal leveren om de prijzen van zijn populairste producten te verlagen.

In Spanje werd de eerste IKEA-vestiging in 1978 op het Canarische Eiland Gran Canaria geopend waarna de eilanden Tenerife in 1981 en Mallorca in 1992 volgden. De IKEA landde op het vasteland van Spanje in 1996 in Badalona (Barcelona) en Alcorcón (Madrid) waarna de expansie in Spanje langzaam begon … en niet is opgehouden. 

De Zweedse multinational heeft op dit moment 18 grote winkels (tiendas IKEA) op het Spaanse vasteland, 7 stadswinkels (tiendas urbanas), 38 IKEA-ruimtes (espacios de planificación), 2 winkels en diverse afhaalcentra op de Canarische EIlanden en 1 winkel en ophaalpunten op de Balearen eilanden.

Ga naar de inhoud