skip to Main Content
Bosbrand Costa Brava na verwoesting van 869 hectare onder controle

Bosbrand Costa Brava na verwoesting van 869 hectare onder controle

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – De bosbrand die woedde aan de Costa Brava werd deze dinsdagavond om 19.17 uur als “onder controle” verklaard door het hoofd van de samenwerkende brandweerdiensten. Sinds enkele dagen woedde de brand in het gebied Baix Empordá, met name tussen Camallera en Vilaprio in de gemeente Girona.

LET OP: Dit is nieuws over de bosbrand in november 2013.

De sterke wind zorgde ervoor dat de vlammenzee gemakkelijk om zich heen kon slaan in het droge bos waardoor de vlammen met 12 kilometer per uur voortbrande. Na hard werken kon de brandweer uiteindelijk op dinsdagavond het sein brand meester geven waarna de rust wederkeerde in dit deel van Catalonië.

Met name bos en natuur rond de plaatsen Vilopriu, Foixà, Colomers en Jafra werd flink aangetast en een groot deel bos en landbouwgrond werd in de as gelegd door de oprukkende vlammenzee.

De specialisten van de brandweer hebben tevens al de plaats gevonden waar de brand is ontstaan. Dat is gebeurd langs de kant van de weg tussen Saus en Camallera, op zo’n 2 kilometer van de dorpsgrens. De brandweer heeft echter niet vermeld wat de oorzaak was van de brand, mede omdat het onderzoek nog in volle gang is. Gezien het feit echter dat de oorzaak langs de weg lag, zou er een mogelijkheid zijn dat het om een sigaret gaat die uit een auto is gegooid – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken