skip to Main Content
Spaanse ziekenhuispatiënt ziet zijn foto op sigarettenpakjes staan

Spaanse ziekenhuispatiënt ziet zijn foto op sigarettenpakjes staan

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

LA CORUÑA – Een 54-jarige ex ziekenhuispatiënt uit de plaats Boiro in Galicië heeft bij de Guardia Civil politie een melding gedaan van het zonder zijn toestemming gebruiken van een foto van hem die nu op de sigarettenpakjes in Spanje te zien is. Blijkbaar werd er van de man een foto gemaakt toen hij voor zijn rugklachten in het ziekenhuis van Santiago de Compostela lag waarna men deze foto gebruikte voor de anti rook reclames op de pakjes sigaretten.

Volgens de krant La Voz de Galicia lag de man op 11 juli voor slechts een dag in het ziekenhuis van Santiago de Compostela vanwege rugklachten en een kleine chirurgische ingreep. Nadat de 54-jarige patiënt ontslagen werd uit het ziekenhuis merkte hij op dat er een foto van hem te zien was op de pakjes sigaretten. Hierop is hij in het ziekenhuisbed afgebeeld waarbij hij verbonden is met diverse slangetjes met daaronder de tekst “Roken veroorzaakt beroertes en invaliditeit”.

Ten eerste lag de man niet in het ziekenhuis met een gezondheidsprobleem gerelateerd met het roken (sterker nog de man rookt niet eens) en ten tweede werd de foto zonder zijn toestemming op de pakjes sigaretten geplaatst. Het is blijkbaar niet de eerste keer dat dit gebeurt. Al eerder werd er zonder toestemming een foto gebruikt van een ziekenhuispatiënt in Barcelona. Deze foto werd later verwijderd – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken