skip to Main Content
Navigatiemenu

57-jarige Nederlandse wandelaar gered bij wandeling in het Montgómassief in Denia

ALICANTE – Door middel van een helikopter van de provinciale brandweer hebben reddingsmedewerkers een 57-jarige Nederlandse wandelaar uit het Montgómassief in de gemeente Denia gered nadat hij een gebroken enkel opliep. De Nederlandse man liep samen met drie andere mensen de les Planes route toen hij ten val kwam en zijn rechterenkel brak. De andere wandelaars waarschuwden via 112 de politie die hulp stuurde.

Helikopter Alfa 1 van de provinciale brandweer heeft de Nederlandse wandelaar die een gebroken enkel opliep vanuit de bergen verplaatst naar een plaats waar de helikopter kon landen waarna een ambulance de man naar het lokale ziekenhuis bracht. De Nederlander raakte tijdens de bergwandeling ten val waardoor hij zijn rechterenkel brak en niet meer verder kon lopen.

Het Montgómassief is een berg in het noorden van Alicante in het deel wat Marina Alta heet tussen de gemeenten Denia en Jávea. De berg rijst zeer sterk op uit het dal eromheen en domineert de skyline kilometers in de omtrek. De steile kliffen zijn de thuisbasis van enkele van de meest unieke flora en fauna in Spanje. De berg is bekend om zijn rotsformaties, kliffen, grotten en natuurlijke havens. Gezien vanaf de kant van Jávea wordt vaak gezegd dat ze op het kop en de slurf van een olifant lijkt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Plaats een reactie op dit artikel:

 • Via SpanjeVandaag
 • Via Facebook
 • Via Google+
Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Terwijl ik jullie stukjes lees kijk ik ook naar tve dan heb ik geen last van die enorme hoeveelheid reclame op de Ned. Tv! De groeten en ga zo door.

 2. Dit soort reddingen op de Montgó per helicopter komen geregeld voor helaas. Wel apart dat het juist deze keer in spanjevandaag staat.

 3. Niet gaan wandelen in zulke onverantwoorde gebieden.
  Als het mis gaat moeten de hulptroepen ingeschakeld worden.
  Het is al erg genoeg als je een ongelukje krijgt op straat.
  Maar daar kan de ambulance heen zonder ingewikkelde hulp van helikopter.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. Dat zal zeker gebeuren in het geval van schelden, persoonlijke aanvallen en reacties die niets met een bepaald artikel te maken hebben.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!

Loading Facebook Comments ...
Back To Top