Aantal passagiers op Spaanse vliegvelden gestegen tot nu toe dit jaar

Aantal passagiers op Spaanse vliegvelden gestegen tot nu toe dit jaar
Beeld: 123rf

Aantal passagiers op Spaanse vliegvelden gestegen tot nu toe dit jaar

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de meest recente statistieken van de Spaanse vliegdienst Aena is het aantal vliegtuigpassagiers tot eind oktober dit jaar toegenomen in vergelijking met vorig jaar. Tussen begin januari en eind oktober zijn er 228.429.704 (+5,6%) passagiers geweest die gebruik hebben gemaakt van een van de vliegvelden die onder beheer staat van Aena.

Het drukste vliegveld was zoals altijd het Adolfo Suárez Madrid Barajas vliegveld met 48,7 miljoen passagiers, een 8,5% meer. Het tweede drukste vliegveld van Spanje is Barcelona-El Prat met 43,2 miljoen vliegtuigpassagiers, een stijging van 5,7%. (PDF met cijfers )

Palma de Mallorca had tot eind oktober dit jaar alweer te maken 27,1 miljoen passagiers (+3,3%) gevolgd door Málaga-Costa del Sol met 16,7 miljoen (+1,2%) passagiers en Alicante-Elche met 12,2 miljoen (+0,8%) passagiers.

Om de top tien van drukste vliegvelden in Spanje te voltooien staan ook nog het vliegveld van Gran Canaria met 11,1 miljoen passagiers (+4,8%), Tenerife Sur met 9 miljoen passagiers (-2,6%), Ibiza met 7,7 miljoen passagiers (+2,2%) en Valencia met 6,6 miljoen reizigers (+15,3%) op de lijst.

Nederlanders en Belgen

Het is lastig aan de hand van de cijfers van Aena om aan te tonen hoeveel Nederlanders en Belgen er precies naar Spanje zijn gekomen met het vliegtuig maar het is wel mogelijk om te kijken hoeveel passagiers er van de belangrijkste vliegvelden in Nederland en België naar Spanje kwamen (wat dus niet inhoudt dat dit allemaal Nederlanders/Belgen zijn).

Zo kwamen er tussen begin januari en eind oktober vanuit Amsterdam-Schiphol 5.195.679 passagiers naar de Spaanse vliegvelden. Vanuit Eindhoven-Airport waren dat er 1.622.338 passagiers, vanaf Rotterdam 763.783 passagiers, vanaf Maastricht-Aachen Airport 69.521 passagiers en vanaf Groningen-Eelde 44.465 passagiers.

Als we kijken naar de Belgische vliegvelden en de passagiers die tot eind oktober dit jaar naar Spanje vlogen dan zijn dat vanaf Brussel-Zaventem 3.556.703 passagiers, vanaf Brussel-Charleroi 1.217.931 passagiers, vanaf Oostende-Brugge 229.392 passagiers, Antwerpen-Deuren 131.177 passagiers en vanaf Liège-Bierset 85.832 passagiers.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.