Search
menu
Search

Drie doden bij ontploffing in vuurwerkfabriek in Granada

Oeps ... foto ontbreekt!

Drie doden bij ontploffing in vuurwerkfabriek in Granada

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – Bij een explosie in een vuurwerkfabriek in de gemeente Guadix in de provincie Granada zijn maandagmiddag drie personen om het leven gekomen. Drie andere personen die zich in de fabriek bevonden konden aan de dood ontsnappen maar moesten wel naar het ziekenhuis gebracht worden vanwege het inademen van rook.

De ontploffing vond plaats maandagmiddag/avond 12 november om 18.30 uur in de gemeente Guadix provincie Granada waar door nog onbekende oorzaak er een explosie plaatsvond in de vuurwerkfabriek Pirotecnia María Angustias. Na de ontploffing stortte een groot deel van het grot waarin zich de fabriek bevindt in waarna er een kleine brand ontstond in de grot.

Op het moment van de ontploffing waren er zes personen aan het werk in de vuurwerkfabriek. Daarvan zijn er uiteindelijk drie overleden en moesten drie andere werknemers met rookinademings verschijnselen naar het ziekenhuis worden gebracht.

Het is niet de eerste keer dat er in de vuurwerkfabriek die al in 1889 werd opgericht een ontploffing plaatsvond. Dat gebeurde ook al op 17 juni 2004 toen er een man en een vrouw om het leven kwamen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?