Drie doden bij ontploffing in vuurwerkfabriek in Granada

Drie doden bij ontploffing in vuurwerkfabriek in Granada
Beeld: WikiMedia
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

GRANADA – Bij een explosie in een vuurwerkfabriek in de gemeente Guadix in de provincie Granada zijn maandagmiddag drie personen om het leven gekomen. Drie andere personen die zich in de fabriek bevonden konden aan de dood ontsnappen maar moesten wel naar het ziekenhuis gebracht worden vanwege het inademen van rook.

De ontploffing vond plaats maandagmiddag/avond 12 november om 18.30 uur in de gemeente Guadix provincie Granada waar door nog onbekende oorzaak er een explosie plaatsvond in de vuurwerkfabriek Pirotecnia María Angustias. Na de ontploffing stortte een groot deel van het grot waarin zich de fabriek bevindt in waarna er een kleine brand ontstond in de grot.

Op het moment van de ontploffing waren er zes personen aan het werk in de vuurwerkfabriek. Daarvan zijn er uiteindelijk drie overleden en moesten drie andere werknemers met rookinademings verschijnselen naar het ziekenhuis worden gebracht.

Het is niet de eerste keer dat er in de vuurwerkfabriek die al in 1889 werd opgericht een ontploffing plaatsvond. Dat gebeurde ook al op 17 juni 2004 toen er een man en een vrouw om het leven kwamen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.