Nieuwe maximumprijs van 0,72 euro voor chirurgische mondkapjes in Spanje

Nieuwe maximumprijs van 0,72 euro voor chirurgische mondkapjes in Spanje
Beeld: 123rf

Nieuwe maximumprijs van 0,72 euro voor chirurgische mondkapjes in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In de week dat in de politiek gediscussieerd werd over de verlaging of afschaffing van de btw op mondkapjes en dat later ook werd aangekondigd door de regering, heeft men ook besloten om de maximumprijs voor chirurgische mondkapjes te verlagen. Vanaf binnenkort geldt een maximum verkoopprijs (btw/IVA inclusief) van 0,72 euro in plaats van 0,96 euro.

Op woensdag werd door de regering aangekondigd dat tijdens de ministerraad op dinsdag 17 november een decreet wordt aangenomen waardoor de btw of IVA op mondkapjes verlaagd wordt van de huidige 21% naar 4%. Daardoor worden de mondkapjes die door de Spaanse Volksgezondheid worden aangeraden automatisch iets goedkoper.

Maar daar bovenop heeft de regering nu ook aangekondigd dat de maximum verkoopprijs (inclusief btw/IVA) voor chirurgische mondkapjes niet hoger mag zijn dan 0,72 euro per stuk. Die prijs was in april al vastgesteld op maximaal 0,96 euro per stuk maar dat wordt dus nu 0,24 euro goedkoper. 

Op dit moment geldt echter nog de btw/IVA van 21% waardoor vanaf volgende week met de nieuwe btw/IVA van 4% de chirurgische mondkapjes per stuk nog goedkoper gaan worden.

De Spaanse regering bevestigd dat de prijzen per mondkapjes nu naar beneden kunnen omdat het gebrek van mondkapjes zoals in april tijdens de eerste golf inmiddels voorbij is. Daarom kan de verkoopprijs ook naar beneden omdat de aanschaf van de mondkapjes en dus de inkoopprijs nu ook goedkoper is geworden.

De btw-verlaging zal vanaf volgende week alleen van invloed zijn op wegwerp mondkapjes voor eenmalig gebruik zoals de hygiënisch, chirurgische en FFP2 of KN95 mondkapjes.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.