menu: rubrieken, zoeken & meer

Weekoverzicht corona-artikelen over de situatie in Spanje

Deze week zijn er veel ontwikkelingen geweest in Spanje wat betreft de corona met de noodtoestand, regionale avondklokken, regionale lockdowns etc. Daarom een overzicht van onze corona-artikelen.
Beeld: Freepik

Weekoverzicht corona-artikelen over de situatie in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De situatie wat betreft het coronavirus verandert snel in Spanje en naast de centrale regering nemen alle autonome overheden in de regio’s hun eigen beslissingen om de verspreiding van het coronavirus te stoppen. De situatie is opnieuw kritiek in de Spaanse ziekenhuizen en praktisch heel Spanje (op vier regio’s na) bevindt zich in een regionale lockdown. Daarom een kort overzicht van al onze corona-gerelateerde artikelen van de afgelopen week.

Om het wat overzichtelijker te maken plaatsen we hieronder enkele corona-gerelateerde artikelen die we sinds maandag 9 november en tot en met vrijdag 13 november hebben geplaatst over de situatie wat betreft corona in Spanje. De volgorde is van het het meest recente artikel naar eerder geplaatste artikelen.

Alle onderstaande artikelen zijn ook via de rubriek ‘coronavirus’ te lezen.

Door Frankrijk naar Spanje rijden is niet meer mogelijk

Sinds 30 oktober geldt een strenge lockdown in Frankrijk met in-,uit- en doorreis beperkingen wat betekent dat naar Spanje rijden voor een vakantie of tweede woning bezoek niet meer is toegestaan. LEES VERDER.

Verwarring Canarische Eilanden over negatieve PCR-test of antigeentest

Op de Canarische Eilanden heerst verwarring in de toerisme-sector vanwege de corona-test-eis vanaf 14 november op de Spaanse archipel en de PCR-test-eis vanaf 23 november in heel Spanje. LEES VERDER.

Nieuwe maximumprijs van 0,72 euro voor chirurgische mondkapjes in Spanje

Naast de aangekondigde btw/IVA-verlaging voor mondkapjes van 21% naar 4% heeft de Spaanse regering nu ook de maximumprijs voor chirurgische mondkapjes verlaagd van 0,96 naar 0,72 euro. LEES VERDER.

Alles over de verplichte negatieve PCR-test om Spanje binnen te komen

Een overzicht over de regels voor wat betreft de verplichting om een negatieve PCR-test te hebben om vanuit Nederland en België (risicolanden) naar Spanje te reizen vanaf 23 november. LEES VERDER.

Regionale lockdown Valencia regio wordt met één week verlengd

Het is nog niet officieel bekend gemaakt maar de regionale premier van de Valencia regio heeft al bevestigd dat de regionale lockdown verlengd wordt met 7 dagen van vrijdag 13 tot vrijdag 20 november. LEES VERDER.

Herinnering: Vanaf 14 november corona-test-eis op de Canarische Eilanden maar…

Vanaf 14 november is het verplicht om de resultaten van een negatieve corona-test te laten zien als je op de Canarische Eilanden verblijft maar dat geldt niet voor iedereen. LEES VERDER.

Uitzonderingen om in Andalusië buiten je eigen gemeente en de regio te komen

Sinds dinsdag 10 november gelden in Andalusië nieuwe corona-maatregelen waaronder andere avondklok-tijden en strengere regionale en lokale lockdowns. Een overzicht van de uitzonderingen. LEES VERDER.

Kort overzicht van de corona-maatregelen per regio in Spanje

In Spanje nemen 19 regionale overheden eigen beslissing rondom de corona-maatregelen waardoor het onoverzichtelijk wordt daarom een kort overzicht van de actuele maatregelen per regio. LEES VERDER.

Nieuwe corona-maatregelen Andalusië

De regionale overheid in Andalusië heeft nieuwe corona-maatregelen aangekondigd die dinsdag 10 november in zullen gaan zoals de regionale en lokale lockdowns, verlenging avondklok etc. LEES VERDER.

Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt voor pandemische vermoeidheid

De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt voor de zogenaamde pandemische vermoeidheid en geeft zowel de overheden als de bevolking enkele tips om deze ‘pandemic fatigue’ te voorkomen. LEES VERDER.

Aangepaste tijden van de avondklok in Spanje

De avondklok (23-6 uur met verschillen) werd in Spanje op 25 oktober ingesteld tot 9 november maar diverse regio’s hebben de tijden en einddata reeds aangepast. Een overzicht. LEES VERDER.