menu: rubrieken, zoeken & meer

België heeft reisadvies voor diverse Spaanse regio’s aangepast

België heeft reisadvies ook voor diverse Spaanse regio’s aangepast
Beeld: 123rf

België heeft reisadvies voor diverse Spaanse regio’s aangepast

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor diverse regio’s in Spanje aangepast. Vijf autonome regio’s op zaterdag 13 november de kleur ROOD gekregen terwijl de overige twaalf regio’s nog de kleur ORANJE hebben. De veranderingen gebeuren in navolging van de corona-kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie van afgelopen donderdag 11 november.

ATTENTIE: lees altijd de officiële informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van België wat HIER te vinden is.

Ondanks dat de Belgische kranten melden dat Spanje, Portugal, Frankrijk en Italië aan de rode golf ontsnappen, hebben vijf regio’s in Spanje toch de kleur ROOD gekregen van Buitenlandse Zaken. Het gaat in Spanje om de autonome regio’s Baskenland, Navarra, Aragón, Catalonië en de Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera). Regio’s of landen waar personen een hoog risico op besmetting lopen krijgen de kleur ROOD in België.

De ORANJE kleur geldt voor de regio’s Cantabrië, La Rioja, Madrid regio, Castilië en León, Castilla-La Mancha, Valencia regio, Andalusië, Murcia regio, Canarische Eilanden (Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Graciosa, El Hierro, La Gomera en La Palma). Regio’s of landen waarvoor een matig risico op besmetting is vastgesteld krijgen de kleur ORANJE in België.

Terugkeren uit rood gebied

Wie uit een rode zone van de Europese Unie terugkeert en geen vaccinatie- of herstelcertificaat heeft, moet zich laten testen. Dat kan in Spanje en dan mag de PCR-test bij terugkeer naar België maximaal 72 uur oud zijn. Wie zonder testresultaat terugkeert, mag zich ook in België laten testen op dag 1 of 2 na thuiskomt. Is de test negatief? Dan mag je uit quarantaine als je het resultaat hebt. Laat je daarna nog eens testen op dag 7. Kinderen onder de 12 jaar moeten geen test doen, maar worden in quarantaine geplaatst als de ouders worden getest, in afwachting van de testresultaten.

Terugkeren uit oranje of groen gebied

Wie uit een groene of oranje zone komt, hoeft zich niet te laten testen en hoeft niet in quarantaine.