Search
menu
Search

Opnieuw een Spanjaard miljonair dankzij EuroMillions

Opnieuw een Spanjaard miljonair dankzij EuroMillions
Beeld: 123rf

Opnieuw een Spanjaard miljonair dankzij EuroMillions

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TOLEDO – Afgelopen vrijdag won opnieuw een Spanjaard een grote som geld via EuroMillions. Het winnende lot viel deze keer in Toledo, in Castilla-La Mancha. Een onbekende won er 1 miljoen euro op één enkele speeldag. Vergeleken met andere speeldagen is dit echter een ‘kleine’ prijs want soms worden tientallen miljoenen weggegeven.

Met de loterij meespelen maakt in Spanje deel van de cultuur uit. Iedereen die al eens in een Spaanse stad of dorp is geweest kent ze, de kleine kioskjes overal op straat waar tickets worden verkocht voor een veelvoud aan nationale en internationale loterij spelletjes. Af en toe wordt zo een doodgewone burger van de ene dag op de andere miljonair. 

EuroMillions is één van die in Spanje en elders in Europa populairste loterij spelletjes. Aan de basis van het spel stonden drie kansspel verenigingen uit Frankrijk, Engeland en … Spanje zelf. De winnaar van de jackpot is hij of zij die de zeven cijfers juist raadt. Zolang de zeven cijfers door niemand worden geraden, blijft de pot stijgen.

Vrijdag vielen er in de tweede categorie, wat gelijk staat aan vijf juiste cijfers en 1 ster, maar liefst drie winnaars in Spanje. Elk van hen ging naar huis met een bedrag van 294.755,34 euro. Omdat niemand alle cijfers juist heeft geraden, gaat de rest de pot in die nu op 115 miljoen euro staat.

Tot op de dag van vandaag dateert de grootste prijs die in Spanje werd gewonnen sinds 6 oktober 2017. Een speler uit Las Palmas de Gran Canaria won toen maar liefst 190 miljoen euro. Enkele maanden terug op 7 Juli won een andere gelukkig 144 miljoen euro in de gemeente Mayorga. Alhowel de kansen erg klein zijn voor wie op de loterij speelt, zijn het die enkele geluksvogels die heel wat Spanjaarden elke dag weer voor de vele gokspelletjes warm maken.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?