Opnieuw een Spanjaard miljonair dankzij EuroMillions

Opnieuw een Spanjaard miljonair dankzij EuroMillions
Beeld: 123rf

Opnieuw een Spanjaard miljonair dankzij EuroMillions

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

TOLEDO – Afgelopen vrijdag won opnieuw een Spanjaard een grote som geld via EuroMillions. Het winnende lot viel deze keer in Toledo, in Castilla-La Mancha. Een onbekende won er 1 miljoen euro op één enkele speeldag. Vergeleken met andere speeldagen is dit echter een ‘kleine’ prijs want soms worden tientallen miljoenen weggegeven.

Met de loterij meespelen maakt in Spanje deel van de cultuur uit. Iedereen die al eens in een Spaanse stad of dorp is geweest kent ze, de kleine kioskjes overal op straat waar tickets worden verkocht voor een veelvoud aan nationale en internationale loterij spelletjes. Af en toe wordt zo een doodgewone burger van de ene dag op de andere miljonair. 

EuroMillions is één van die in Spanje en elders in Europa populairste loterij spelletjes. Aan de basis van het spel stonden drie kansspel verenigingen uit Frankrijk, Engeland en … Spanje zelf. De winnaar van de jackpot is hij of zij die de zeven cijfers juist raadt. Zolang de zeven cijfers door niemand worden geraden, blijft de pot stijgen.

Vrijdag vielen er in de tweede categorie, wat gelijk staat aan vijf juiste cijfers en 1 ster, maar liefst drie winnaars in Spanje. Elk van hen ging naar huis met een bedrag van 294.755,34 euro. Omdat niemand alle cijfers juist heeft geraden, gaat de rest de pot in die nu op 115 miljoen euro staat.

Tot op de dag van vandaag dateert de grootste prijs die in Spanje werd gewonnen sinds 6 oktober 2017. Een speler uit Las Palmas de Gran Canaria won toen maar liefst 190 miljoen euro. Enkele maanden terug op 7 Juli won een andere gelukkig 144 miljoen euro in de gemeente Mayorga. Alhowel de kansen erg klein zijn voor wie op de loterij speelt, zijn het die enkele geluksvogels die heel wat Spanjaarden elke dag weer voor de vele gokspelletjes warm maken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.