Spaanse website Milanuncios krijgt hoge boete vanwege verkoop puppy’s en kittens

Spaanse website Milanuncios krijgt hoge boete vanwege verkoop puppy's
Beeld: Freepik

Spaanse website Milanuncios krijgt hoge boete vanwege verkoop puppy’s en kittens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – De online advertentiewebsite/marktplaats Milanuncios heeft van de gemeente Barcelona een boete gekregen voor het toestaan van advertenties waarin puppy’s en kittens werden aangeboden. Het ging daarbij om pasgeboren honden en katten zonder de acht weken dat ze bij hun moeder moeten zijn te respecteren. Daarnaast waren de jonge dieren niet geregistreerd, hadden ze geen verplichte chip en waren ze niet ontwormd.

De gemeente herinnert de website eraan dat dit de tweede keer is dat Milanuncios in Barcelona een boete wordt opgelegd. Dat gebeurde in 2019 ook al toen de website 150.000 euro moest betalen. De overtreding die nu beboet is wordt door de gemeente als ernstig gezien wegens overtreding van de wet 34/2022 van 11 juli betreffende elektronische handel en de publicatie van advertenties voor de verkoop van dieren die niet voldoen aan de vereisten van de wet op de bescherming van dieren van Catalonië.

De gemeente heeft uitgelegd dat deze onregelmatigheden in dit geval vooral bestonden uit de illegale verkoop van pasgeboren honden en katten, dieren die onder andere niet waren gesteriliseerd of gevaccineerd. In sommige gevallen ging het om puppy’s van potentieel gevaarlijke hondenrassen.

De boete is uitgedeeld aan ADEVINTA SPAIN SLU, de verantwoordelijke voor de website Milanuncios. De eigenaren werden gedwongen om in mei een 50-tal advertenties van de website te verwijderen waarin jonge honden en katten werden aangeboden. Verder eist de gemeente Barcelona dat er extra informatie verplicht wordt bij toekomstige verkopen van dieren op Milanuncios.

De website zelf zegt er alles aan te doen om dit soort advertenties te voorkomen en het welzijn en gezondheid van de dieren voorop te stellen. Ze konden echter niet uitleggen wat er dit keer mis is gegaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.