skip to Main Content
Supermarktketen Lidl opent tijdelijke restaurants in Spanje

Supermarktketen Lidl opent tijdelijke restaurants in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De in Spanje steeds groter wordende Duitse supermarktketen Lidl heeft aangekondigd dat ze in meerdere steden gedurende de maand december verschillende restaurants openen. Het gaat om een verlenging van de proef die men vorig jaar al hield in Madrid waarbij de typische kerstproducten door in Spanje bekende koks klaargemaakt worden. Het zijn tijdelijke restaurants dus mocht je een Lidl restaurant willen bezoeken moet je er snel bij zijn.

Lidl opent tijdelijke zogenaamde pop-up restaurants in Madrid, Barcelona, Valencia en Sevilla en dat zal gedurende deze maand gaan gebeuren. Eind november in 2016 opende Lidl al een tijdelijk restaurant aan de Gran Vía in Madrid waar topkok Sergi Arola gerechten bereidde met de Deluxe kerstproducten van de Lidl. Dat bleek een groot succes en dus besloot men toen al om december dit jaar op meerdere plaatsen restaurants te openen.

Ook dit jaar zal de Spaanse topkok Sergi Arola weer van de partij zijn waarbij hij Lidl restaurants in Madrid, Barcelona, Valencia en Sevilla zal bezoeken gedurende de maand december. Het eten in een van die restaurants heeft een kostprijs van 10 euro maar dat geld is bestemd voor een goed doel, te weten “Ayuda en Acción”. Vorig jaar wist Lidl in vier dagen tijd tussen 25 en 28 november 10.820 euro op te halen.

Dit jaar is in Madrid niet gekozen voor de Gran Vía maar voor een parkeerplaats waar het Lidl pop-up restaurant geopend werd. In Valencia gebeurt dat in een oude kapel, in Barcelona in een hangar in de haven van de stad en in Sevilla in een oude loods in een industrieel gebied. Het restaurant in Madrid was geopend op 11 december (helaas te laat) maar op 13 december gaat het restaurant in Valencia open, op 14 december in Barcelona en op 18 december in Sevilla.

De koks in de Lidl restaurants zullen gerechten bereiden waarbij ze kunnen kiezen uit meer dan 230 Deluxe producten waarbij meer dan 50% afkomstig is uit Spanje, benadrukt de Lidl. Een groot deel daarvan wordt in Spanje geproduceerd en door Lidl ook naar andere landen gestuurd.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken