Search
menu
Search

Manuel Calderón keert terug naar huis na bijna 5000 km lange voettocht door Spanje

Manuel Calderón keert terug naar huis na bijna 5000 km lange voettocht door Spanje
Beeld: Manuel Calderón / web

Manuel Calderón keert terug naar huis na bijna 5000 km lange voettocht door Spanje

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BADAJOZ – Hij kwam al een paar keer in het nieuws met zijn stunt. Manuel Calderón, een reiziger van 59 jaar, wandelde dit jaar het hele land rond. Deze week kwam hij terug aan in zijn thuisplaats Magacela in de autonome regio Extremadura. In totaal was hij zo een 7 maanden onderweg.

Manuel Calderón is binnenhuisontwerper, berggeit en hobbyfotograaf. Op zijn 59e besliste hij zijn werk op te zeggen, zijn rugzak in te laden en zijn thuisdorp Magacela te verlaten. 4 mei was het toen Manuel aan zijn tocht begon. En pas nu, na zeven maanden, kwam hij terug thuis.

4656 kilometer. Zo veel had Manuel ondertussen op zijn teller staan. Hij wandelde het hele land rond en postte zijn ervaringen op de sociale media of op zijn persoonlijke website. “Er schreven mij enkele zieke mensen die me bedankten omdat ze dankzij mij ook wat hadden kunnen reizen”, vertelt Manuel de krant El Heraldo over die posts.

214 dagen lang wandelde Manuel door verschillende landschappen. Met de eenzaamheid had hij geen probleem. “Ik trok er niet op uit om mezelf te vinden”, vertelt hij, “omdat ik mezelf al lang geleden vond”. “Je kan jezelf net zo goed thuis in je luie zetel vinden”, grapt hij nog. Volgens Manuel wilde hij alleen een voorbeeld stellen. Hij is ervan overtuigd dat het altijd een goed idee is je comfortzone de rug toe te keren en de veiligheid van vrienden en familie even te missen. 

Onderweg was Manuel trouwens niet zo vaak alleen. Hij ontmoette mensen overal waar hij kwam en werd regelmatig uitgenodigd voor een bord eten of een bed. “Ik ben ongelooflijk goed ontvangen overal waar ik kwam”, bevestigt Manuel.

Of hij het nog eens opnieuw zou doen? Zeker en vast.

Wat het mooiste van Spanje was? Zonder twijfel de Aragonese Pyreneeën. 

Geïnspireerd? Binnenkort kun je alle lezen in een boek dat Manuel Calderón over zijn reis wil gaan schrijven.

vuelta espana
Beeld: Manuel Calderón / web
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?