skip to Main Content

Burgemeester Marbella tegen olie- en gasboringen voor de kust

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MARBELLA – (Else Beekman) Marbella’s burgemeester Angeles Muñoz voegt zich bij milieu-activisten om tegenstand te bieden aan de plannen van de Spaanse overheid om in de zee langs de Costa del Sol te boren naar olie en gas.

Muñoz is van mening dat deze plannen ‘vierkant tegen het toerisme’ zijn en mobiliseert haar Partido Popular om ervoor te strijden dat de overheid ervan af zal zien. Volgens de burgemeester brengen de voornemens het toerisme en daarmee de vele huishoudens die leven van het toerisme in de regio in ‘groot gevaar’.

De centrale overheid heeft de Costa del Sol samen met andere gebieden geautoriseerd als nieuwe zones waar geboord kan worden in een zoektocht naar nieuwe olie- en of gasbronnen. aast een bedreiging voor het toerisme vormen de boor-voornemens ook een bedreiging voor  het eco-systeem langs de Zuid-Spaanse kust.

Hypocriet

Politiek tegenstander Diego Lara van de PSOE ziet de actie van Muñoz als hypocriet omdat hij haar ‘nooit eerder iets heeft zien doen om het milieu langs de kust te beschermen’.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend