skip to Main Content

Fuerteventura pakt beschermde gebieden aan

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

FUERTEVENTURA – (Else Beekman)De afdeling Medio Ambiente van Fuerteventura is gestart met een grootschalig project ter behoud van de beschermde natuurgebieden op het eiland. Gedurende de komende zes maanden zullen verschillende teams van de regionale overheid de gebieden Parque Natural de Corralejo, Isla de Lobos en Saladar de Jandía zorgvuldig gaan schoonmaken. Alle niet in de natuur behorende items die schade kunnen aanrichten aan de omgeving, zullen worden verwijderd.

Het project wordt deels gefinancierd met 235.000 euro afkomstig uit het Europese Sociale Fonds. Het project is van belang omdat de natuurgebieden op het Canarische eiland de voornaamste attractie vormen voor toeristen.

Infrastructuur

Naast bovengenoemde gebieden worden ook de natuurmonumenten Ajuy, de Tindaya-berg, en Parque Rural de Betancuria onder handen genomen. Bewegwijzering van wandelroutes wordt verbeterd en de infrastructuur rond en naar de gebieden toe wordt aangepakt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend