skip to Main Content

Gemeente Valencia, bars, terrassen en voetbal op de tv

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – (Redactie) De gemeente Valencia heeft een verbod uitgesproken op het plaatsen van televisies op terrassen of het richten van binnen geplaatste televisies naar de terrassen van bars en cafés in Valencia. Dit om geluidsoverlast te voorkomen op de straten. De horecastichting van Valencia wil nu dat de gemeente het in ieder geval goedkeurt dat de televisies naar straat zijn gericht maar zonder geluid. Ook dit vindt de gemeente echter niet goed.

Zoals de lezer van SpanjeVandaag inmiddels weet, heeft Spanje sinds 2 januari een nieuwe antirookwet waardoor er nergens meer binnen gerookt mag worden, dus ook niet in bars en restaurants. Rokers dienen op straat hun sigaret te roken wat zeer lastig schijnt te zijn indien voetballiefhebbers een wedstrijd in een bar willen volgen. Daarop besloten veel bars om de televisie naar de straat te richten zodat de fans toch onder het genot van hun sigaretten hun wedstrijd kunnen bekijken. Dat dit voor geluidsoverlast zorgt moge duidelijk zijn, zeker indien er doelpunten worden gemaakt. Dit is dan ook de reden waarom de gemeente paal en perk wil stellen aan het plaatsen van de televisies.

Manolo el del Bombo

Spanje’s nummer een voetbalfan, Manolo el del Bombo, een personage wat sinds 1982 altijd bij alle voetbalwedstrijden van het nationale elftal en Valencia CF aanwezig is, heeft zelf een bar in Valencia en dreigt de zeer populaire bar te sluiten indien de gemeente doorgaat met dit soort pesterijen. Manuel Cáceres, zoals Manolo el del Bombo echt heet, is eigenaar van de bar met de naam van zijn personage en wordt door veel voetbalfans bezocht. Volgens Manuel heeft hij net 1.500 euro geïnvesteerd in nieuwe terras stoelen en tafels zodat de rokers buiten de wedstrijden kunnen bekijken en nu komt de gemeente Valencia met een nieuwe verordening. Mocht het verboden worden om de televisie naar het terras te richten, dan sluit ik mijn bar, aldus Manolo el del Bombo.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend