skip to Main Content
Aantal ingeschreven inwoners Benidorm toegenomen in 2014

Aantal ingeschreven inwoners Benidorm toegenomen in 2014

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

benidorm8BENIDORM – Het aantal vaste en ingeschreven inwoners van de vakantieplaats Benidorm is in 2014 toegenomen. Gedurende de 12 maanden van 2014 zijn er 1.907 personen die zich hebben ingeschreven in het bevolkingsregister van de gemeente Benidorm. Hierdoor komt het totaal aantal inwoners van Benidorm op 70.917 inwoners.

Het aantal officiële inwoners kan echter nog aangepast worden wanneer het Spaanse bureau voor de statistiek (INE) haar cijfers bekend zal maken binnenkort. Toch is het nu al god nieuws voor de gemeente Benidorm want dankzij een toename van inwoners kan de gemeente nog steeds de 1 miljoen euro subsidie van de overheid krijgen.

De gemeente van Benidorm startte een eigen onderzoek om te kijken naar het echte aantal inwoners van de stad nadat men 26.224 woningen heeft onderzocht. Dit deed men omdat de stad anders 9.176 inwoners minder zou hebben in 2014 omdat het INE zegt dat dit aantal toebehoort aan buitenlanders waarvan met het bestaan niet weet in Spanje. Dit verlies van meer dan 9.000 inwoners zou inhouden dat de gemeente Benidorm 2 miljoen euro zou mislopen.

Het onderzoek van de gemeente Benidorm in 26.224 woningen leverde echter een ander aantal op van 4.418 ingeschreven inwoners minder waardoor de stad niet 2 maar 1 miljoen euro minder zou ontvangen. Veel buitelanders die uit andere Europese landen komen schrijven zich bij vertrek niet uit waardoor zij nog steeds vaak staan geregistreerd als inwoner van de stad – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken