skip to Main Content
In Nederland voor drugshandel gezochte Nederlander aangehouden in Mont-roig del Camp

In Nederland voor drugshandel gezochte Nederlander aangehouden in Mont-roig del Camp

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

guardiacivil2aTARRAGONA – De politie van Mont-roig del Camp en agenten van de Guardia Civil uit Salou hebben dinsdag in de badplaats Miami Platja een 48-jarige Nederlander aangehouden voor drugshandel. Daarnaast bleek later dat de Nederlander door de Nederlandse justitie gezocht wordt voor hetzelfde delict. Bij de politieactie werd niet alleen de Nederlander aangehouden maar werden ook 537 marihuana planten in beslag genomen.

Precies die marihuana planten hebben ertoe geleid dat de buren klaagden over de geur waarna de politie een onderzoek startte. Dat heeft er weer toe geleid dat de politie woensdag rond 16:00 uur een inval deed in de woning gelegen aan de Calle Amposta in de kustplaats Miami Platja, onderdeel van de gemeente Mont-roig del Camp in het zuiden van de provincie Tarragona.

Nadat de agenten de woning binnengingen arresteerden zij de enige aanwezige persoon, de 48-jarige Nederlander. Na de arrestatie werd door de agenten een huiszoeking gedaan waarbij 537 marihuana planten werden gevonden en in beslag werden genomen. Daarnaast vond men een som geld maar is niet bekend om hoeveel het gaat.

Na controle van de identiteit van de Nederlander, ontdekte de politie dat de man internationaal gezocht werd door de Nederlandse justitie voor drugsdelicten zo’n twee jaar geleden. Het was ook twee jaar geleden dat de Nederlander de woning huurde van een inwoonster van Miami Platja. Zij was erg verrast toen de politie contact met haar zocht want ze wist niets van de drugsplantage af.

De 48-jarige Nederlander, wiens identiteit niet bekend is gemaakt, is na zijn arrestatie overgebracht naar de gevangenis in Reus en zal later naar Madrid worden gebracht waarna hij hoogstwaarschijnlijk zal worden uitgeleverd aan de Nederlandse justitie – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken