skip to Main Content
Politie verdenkt schaapherder van vergiftiging 15 vale gieren in Granada

Politie verdenkt schaapherder van vergiftiging 15 vale gieren in Granada

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GRANADA – De Seprona afdeling van de Guardia Civil verdenkt een lokale schaapsherder in de Sierra de Zafarraya in de provincie Granada ervan dat hij 15 gieren om het leven heeft gebracht door deze te vergiftigen. Dit voorval deed zich voor in september 2017 toen een lokale boswachter de 15 dode buitres leonados ofwel vale gieren aantrof.

Na autopsie van de 15 vogels bleek dat de beschermde vogels vergiftigd waren met een middel genaamd carbofuran. De dode vogels werden op 28 september 2017 door een boswachter tijdens een patrouille in de Sierra de Zafarraya in de provincie Granada gevonden. Enkele van de vogels waren op het moment van de vondst nog in leven maar vertoonden vreemde kenmerken zoals het niet goed kunnen vliegen en gedesoriënteerd bewegen.

De dode gieren werden voor onderzoek en autopsie overgebracht naar een forensisch kantoor in Málaga waar men constateerde dat de vogels door middel van stukken schapenvlees wat het gif carbofuran bevatte vergiftigd waren. Na een uitgebreid onderzoek in de omgeving van de vindplaats van de dode vale gieren werd de vermoedelijke dader, een lokale schaapsherder, gevonden. De politie spreekt van een vorm van “terrorisme ambiental” ofwel natuur terrorisme.

Het is helaas niet de eerste keer dat vogels vergiftigd worden. Dat gebeurde ook al in 2015 toen men diverse exemplaren van “quebrantahuesos” ofwel lammergieren aantrof in de Sierra de Castril. Hier werd tevens een verdachte aangehouden die later veroordeeld werd tot het betalen van een boete van 6.000 euro en zes maanden gevangenisstraf. De man verloor tevens zijn jacht- en visvergunning gedurende 15 maanden.

Foto: Wikimedia

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Het is te hopen dat deze boer goed gestraft wordt en dat hieraan veel publiciteit wordt gegeven zodat dit als voorbeeld kan gaan gelden voor eventuele anderen die dit ook zouden willen doen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken