Huidige regering Spanje deporteert meer immigranten dan de regering-Rajoy

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Recent werd bekend dat Spanje gedurende 2018 meer dan 64.300 migranten over zee en land heeft ontvangen. Spanje was vorig jaar het Europese land waar de meeste migranten de oversteek van Afrika naar Europa maakten, meer dan het dubbele dan het jaar daarvoor in 2017.

Volgens een artikel in de krant 20 Minutos is het aantal uitzettingen echter ten tijde van de regering Sánchez met bijna 15% gestegen ten opzichte van de regering-Rajoy. De huidige regering, die in juni 2018 aan de macht kwam na een motie van wantrouwen, heeft gemiddeld per maand 1.098 migranten gedeporteerd. Ten tijde van de regering-Rajoy was dat gemiddeld 775 migranten per maand en jaar daarvoor in 2016 was dat 889 migranten gemiddeld per maand.

Het gaat daarbij om cijfers van juni tot en met oktober, de laatste maand dat er cijfers bekend zijn gemaakt. Gedurende die 5 maanden heeft de Spaanse regering 5.491 migranten gedeporteerd. Vergeleken met het jaar daarvoor in dezelfde periode ten tijde van de regering van de voormalige premier Mariano Rajoy was dat 4.781 migranten.

Volgens de gegevens is juni-oktober 2018 de periode waarin de meeste migranten werden teruggestuurd naar hun eigen land van de afgelopen vijf jaar. Aan de ene kant is het ook logisch dat er meer migranten zijn gedeporteerd omdat er in 2018 ook meer migranten zijn aangekomen in Spanje.

Dat aantal steeg vorig jaar met maar liefst 131% naar 64.298 personen terwijl dit in 2017 nog 27.834 was. In dat jaar steeg het aantal migranten echter ook al met 91% ten opzichte van 2016 maar werden er minder migranten gedeporteerd.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

16
Reageer op dit artikel

6 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Theresa

Ik las vandaag een artikel dat de immigranten naar het Noorden vervoert worden met bussen , vlak bij de grens van Frankrijk , zodat ze zelf de oversteek via Frankrijk naar Duitsland kunnen maken . Zo kom je er ook lekker makkelijk vanaf en dan de naam behouden een goede gastheer voor immigranten te zijn . Het is een hypocriet zootje . Ook de immigranten . Want je bent pas immigrant als je je van te voren aanmeld . Geen enkele Europaer komt illigaal het Midden Oosten of Noord Afrika in . We moeten veel strenger zijn om plaats te… Lees verder »

Eddy

Nu het deporteren(hopelijk juist) nog opdrijven zodat ze allemaal worden terug gestuurd.

Anoniem

Ik reageer niet vaak, maar deze stemmingmakerij moet ik van kotsen. Stelletje “gutmenschen” LEES: “deporteren werkw. Uitspraak: [depɔr’terə(n)] Vervoegingen: deporteerde (verl.tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft gedeporteerd (volt.deelw.) Toon alle vervoegingen (mensen) gedwongen wegvoeren naar een plaats die ze niet willen Voorbeeld: `politieke dissidenten deporteren naar een strafkamp` © Kernerman Dictionaries. Synoniemen uitzetten 5 definities op Encyclo naar een strafkamp brengen vb: de joden uit deze wijk werden gedeporteerd. 1) Naar een strafkolonie brengen 2) Ontvolken 3) Straffen 4) Uitzetten 5) Verbannen 6) Wegvoeren [Geschiedenis] Het afvoeren van grote groepen mensen, meestal naar verre plaats van gevangenschap, of erger. naar een strafkolonie… Lees verder »

Anoniem

Ook hier doet de Psoe het beter dan de PP deed, maar je zult zien dat hier alles wat krom is weer wordt recht gelult door onze bekende vaste bezoekers.

martin

Ah, u neemt alvast een voorschotje op mensen met een andere mening. Heel apart.

Juan74

Mensen die posten onder ¨Anoniem¨ nemen we op voorhand al niet serieus.

hjs

en al helemaal niet als je het hulpeloze gebrabbel van anoniem leest.

Elwemo

Ik sta ook gepost onder “anoniem” Maar weet effe niet waarom. Dus bij deze: ik ben diegene die behoorlijk pissig reageert op de term “deporteren”.

Juan74

Dan heb je niet je naam ingevuld.
Geloof dat het dan onder ¨anoniem¨gaat.
De ene persoon doet het met opzet zo, een ander per ongeluk. Ga ik even vanuit dan heh.
Als je goed had gelezen heeft de redactie al gereageerd op iets dat ik zei over het gebruik van het woord deportatie etc.
Voor mij was daarmee de kous af, voor jou kennelijk niet.
Het zij zo.

Elwemo

“Voor mij was daarmee de kous af, voor jou kennelijk niet.”
Precies. Dit ging mij net iets te ver. Maar ok, ik ben mijn ei kwijt en ik dank je voor je reactie.

Miel

De stijging van aantal teruggestuurde (+15%) is dus absoluut niet in verhouding tot de stijging van het aantal nieuwkomers (+131%) wat duidelijk aantoont dat de huidige regering (procentueel) niet méér, maar juist veel mínder mensen terugstuurt dan Rajoy. De titel, alleen uitgaande van de naakte aantallen, wekt onterecht de indruk dat de huidige socialistische regering harder optreedt tegen vluchtelingen dan de vorige. Het (bewust ?) gebruik van het woord ‘deporteren’ houdt bovendien een verwijzing in naar een gruwelijk verleden. Het huidige terugsturen van economische migranten is echter niet te vergelijken met de deportatie van Joden tijdens WOII. Een en ander… Lees verder »

Juan74

Deportatie heeft wel een heel negatieve klank zeg.
Dat is iets dat doet denken aan WOII en wat de Duitsers deden.
Dit is gewoon het terug sturen van mensen naar landen waar ze vandaan zijn gekomen of waar ze wonen. Omdat ze geen kans en recht hebben op Asiel.
Ik kan niet zeggen dat ik dit nu negatief vind.
Dus terug sturen naar het land van herkomst, zou meer recht doen aan wat er gedaan wordt.
Even off-topic, maar zijn er ook cijfers van andere landen bekend?
Qua terug sturen bedoel ik?

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.