Huidige regering Spanje deporteert meer immigranten dan de regering-Rajoy

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Huidige regering Spanje deporteert meer immigranten dan de regering-Rajoy

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Recent werd bekend dat Spanje gedurende 2018 meer dan 64.300 migranten over zee en land heeft ontvangen. Spanje was vorig jaar het Europese land waar de meeste migranten de oversteek van Afrika naar Europa maakten, meer dan het dubbele dan het jaar daarvoor in 2017.

Volgens een artikel in de krant 20 Minutos is het aantal uitzettingen echter ten tijde van de regering Sánchez met bijna 15% gestegen ten opzichte van de regering-Rajoy. De huidige regering, die in juni 2018 aan de macht kwam na een motie van wantrouwen, heeft gemiddeld per maand 1.098 migranten gedeporteerd. Ten tijde van de regering-Rajoy was dat gemiddeld 775 migranten per maand en jaar daarvoor in 2016 was dat 889 migranten gemiddeld per maand.

Het gaat daarbij om cijfers van juni tot en met oktober, de laatste maand dat er cijfers bekend zijn gemaakt. Gedurende die 5 maanden heeft de Spaanse regering 5.491 migranten gedeporteerd. Vergeleken met het jaar daarvoor in dezelfde periode ten tijde van de regering van de voormalige premier Mariano Rajoy was dat 4.781 migranten.

Volgens de gegevens is juni-oktober 2018 de periode waarin de meeste migranten werden teruggestuurd naar hun eigen land van de afgelopen vijf jaar. Aan de ene kant is het ook logisch dat er meer migranten zijn gedeporteerd omdat er in 2018 ook meer migranten zijn aangekomen in Spanje.

Dat aantal steeg vorig jaar met maar liefst 131% naar 64.298 personen terwijl dit in 2017 nog 27.834 was. In dat jaar steeg het aantal migranten echter ook al met 91% ten opzichte van 2016 maar werden er minder migranten gedeporteerd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.