Tolweg bij Alicante vanaf dinsdag goedkoper en gratis

Tolweg bij Alicante vanaf dinsdag goedkoper en gratis
Beeld: Wikimedia

Tolweg bij Alicante vanaf dinsdag goedkoper en gratis

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Vanaf dinsdag 15 januari zullen de ringwegen van de stad Alicante gratis te gebruiken zijn tijdens de nachtelijke uren en met een prijsverlaging van gemiddeld 30% overdag. Dat is onderdeel van het plan van de centrale regering om de door de staat geredde tolwegen goedkoper te maken zodat er meer gebruik van wordt gemaakt.

Tegen het einde van vorig jaar werd bekend dat diverse door de Spaanse overheid geredde noodlijdende tolwegen gemiddeld 30% goedkoper gaan worden vanaf 15 januari. Het gaat daarbij om tolwegen bij Alicante, Madrid, Toledo, Murcia en Almería. Later werd ook bekend dat deze tolwegen tussen 00.00 en 06.00 uur gratis te gebruiken zijn.

Alicante

In het geval van Alicante gaat het om de ringweg ofwel de “circunvalación ” om de stad, te weten een alternatief deel van de AP-7 dat 33,2 km lang is en de steden Campello met Monforte del Cid verbindt. Deze ringweg werd op 11 december 2007 in gebruik genomen om de files en opstoppingen op de normale AP-7 en A-70 te voorkomen verminderen.

De autopista de peaje de Circunvalación de Alicante heeft vier tolpoorten, te weten Busot-Muchamiel, Campello, San Vicente del Raspeig en Monforte del Cid. Bij deze tolpoorten zal de tol vanaf dinsdag 15 januari dus gemiddeld 30% goedkoper worden en zelfs zonder kosten zijn tussen middernacht en zes uur ‘s-morgens. Automobilisten die met een elektronisch apparaat betalen (telepago) profiteren van een bonus van 18% (10% bij zware voertuigen).

Andere tolwegen

De tariefverlagingen gelden echter niet alleen voor de ringweg bij Alicante maar voor meerdere door de staat geredde tolwegen. Het gaat daarbij om tolwegen die sinds een faillissement ten tijde van de PP-regeerperiode over zijn genomen door de Spaanse staat en nu vallen onder de Sociedad Estatal de Infraestructuras del Transporte Terrestre (Seittsa) die zorg draagt voor het onderhoud en beheer.

De tolwegen die goedkoper gaan worden vanaf 15 januari zijn:

  • AP-41 – tussen Madrid en Toledo
  • R2, R3, R4 en R5 – ringwegen Madrid (radiales madrileñas)
  • AP-36 – tussen Ocaña en La Roda in Albacete)
  • M-12 – vliegveld Madrid-Barajas
  • AP-7 – tussen Cartagena (Murcia) en Vera (Almería)
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.