skip to Main Content
Tolweg bij Alicante vanaf dinsdag goedkoper en gratis
Wikimedia

Tolweg bij Alicante vanaf dinsdag goedkoper en gratis

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Vanaf dinsdag 15 januari zullen de ringwegen van de stad Alicante gratis te gebruiken zijn tijdens de nachtelijke uren en met een prijsverlaging van gemiddeld 30% overdag. Dat is onderdeel van het plan van de centrale regering om de door de staat geredde tolwegen goedkoper te maken zodat er meer gebruik van wordt gemaakt.

Tegen het einde van vorig jaar werd bekend dat diverse door de Spaanse overheid geredde noodlijdende tolwegen gemiddeld 30% goedkoper gaan worden vanaf 15 januari. Het gaat daarbij om tolwegen bij Alicante, Madrid, Toledo, Murcia en Almería. Later werd ook bekend dat deze tolwegen tussen 00.00 en 06.00 uur gratis te gebruiken zijn.

Alicante

In het geval van Alicante gaat het om de ringweg ofwel de “circunvalación” om de stad, te weten een alternatief deel van de AP-7 dat 33,2 km lang is en de steden Campello met Monforte del Cid verbindt. Deze ringweg werd op 11 december 2007 in gebruik genomen om de files en opstoppingen op de normale AP-7 en A-70 te voorkomen verminderen.

De autopista de peaje de Circunvalación de Alicante heeft vier tolpoorten, te weten Busot-Muchamiel, Campello, San Vicente del Raspeig en Monforte del Cid. Bij deze tolpoorten zal de tol vanaf dinsdag 15 januari dus gemiddeld 30% goedkoper worden en zelfs zonder kosten zijn tussen middernacht en zes uur ‘s-morgens. Automobilisten die met een elektronisch apparaat betalen (telepago) profiteren van een bonus van 18% (10% bij zware voertuigen).

Andere tolwegen

De tariefverlagingen gelden echter niet alleen voor de ringweg bij Alicante maar voor meerdere door de staat geredde tolwegen. Het gaat daarbij om tolwegen die sinds een faillissement ten tijde van de PP-regeerperiode over zijn genomen door de Spaanse staat en nu vallen onder de Sociedad Estatal de Infraestructuras del Transporte Terrestre (Seittsa) die zorg draagt voor het onderhoud en beheer.

De tolwegen die goedkoper gaan worden vanaf 15 januari zijn:

  • AP-41 – tussen Madrid en Toledo
  • R2, R3, R4 en R5 – ringwegen Madrid (radiales madrileñas)
  • AP-36 – tussen Ocaña en La Roda in Albacete)
  • M-12 – vliegveld Madrid-Barajas
  • AP-7 – tussen Cartagena (Murcia) en Vera (Almería)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Goed nieuws! Rijd het stuk regelmatig. Ter aanvulling op
    uw artikel het volgende. Betaal tol altijd met mijn credit card. Vervolgens krijg ik dan vijf procent van dit bedrag aan tol terugbetaald op mijn credit card account.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken