Search
menu
Search

15 januari is ook in Spanje de Internationale Dag van de Sneeuw

15 januari is ook in Spanje de Internationale Dag van de Sneeuw
Beeld: Canva

15 januari is ook in Spanje de Internationale Dag van de Sneeuw

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – Elk jaar op de derde zondag van januari wordt wereldwijd de ‘Internationale Dag van de Sneeuw’ ofwel de ‘Wereld Sneeuwdag’ gevierd. In 2023 gebeurt dit op zondag 15 januari, precies de dag dat er in Spanje veel sneeuw verwacht wordt in vooral de skigebieden in het noorden van het land. Veel skiresorts organiseren dan ook speciale activiteiten op deze ‘Wereld Sneeuwdag’.

De Fédération Internationale de Ski (FIS) organiseert jaarlijks op de derde zondag van januari de ‘Internationale Dag van de Sneeuw’ (World Snow Day). Deze dag is ingesteld ter promotie van het skiën en de wintersport in het algemeen in de hoop zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor skiën, langlaufen en snowboarden. 

In meer dan 150 skigebieden in meerdere landen en op meerdere continenten vinden verschillende activiteiten plaats. Er worden wereldwijd op deze dag vooral veel wintersportactiviteiten georganiseerd voor kinderen van 4 tot 14 jaar als onderdeel van het programma ‘Bring Children to the Snow’.

Ook in Spanje doen veel skigebieden mee met deze ‘Día Mundial de la Nieve’ zoals in de Pyreneeën van Huesca (Aragón) in Cerler, Formigal-Panticosa, Candanchú-Astun maar ook in de Catalaanse skigebieden en in de rest van Spanje.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?