skip to Main Content

Film “Pa negre” grote winnaar Goya uitreikingen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) De Catalaanse film “Pa negre” van Agustí Villaronga wist bij de Goya filmprijsuitreiking zondagavond in Madrid maar liefst negen prijzen binnen te halen en werd daarmee de niet verwachte winnaar en grote verrassing van het festival. Een van de grootste verliezers was de film van Alex de la Iglesia die met 15 Goya nominaties voor zijn film “Balade triste de trompeta” slechts twee Goya’s wist te winnen. De andere film waar veel van werd verwacht, “Biutiful”, wist een Goya te winnen terwijl “Burried” en “Tambien la lluvia” alletwee drie Goya’s wisten te winnen.

De Goya voor beste film ging uiteindelijk naar de Catalaanse film “Pa negre” daarmee “Balade triste de trompeta”, “Tambien la lluvia” en “Burried” achter zich latend. “Pa negre” wist ook de Goya’s voor beste regisseur, Agusti Villaronga, beste actrice, Nora Navas, secundaire actrice, Laia Marull, beste nieuwkomend acteur, Francesc Colomer, en beste nieuwkomende actrice, Marina Comas, in de wacht te slepen. De Goya voor de beste hoofdrol ging naar Javier Bardem voor zijn sublieme rol in “Biutiful”. Met deze Goya is Javier Bardem de Spaanse acteur die de meeste Goya’s heeft gewonnen, vijf in totaal. De Goya voor origineelste script ging naar “Burried”.

Grote afwezige op de 25e Goya uitreiking waren actrice Pénelope Cruz die net moeder is geworden en Paz Vega. Daarnaast was het de laatste keer voor president Alex de la Iglesia dat hij in deze hoedanigheid naar de Goya uitreiking ging. De la Iglesia stapt op als president van de Spaanse filmbond vanwege de recent aangenomen omstreden Ley Sinde van de gelijknamige minister waarmee hij wel op de rode loper verscheen.

Meer informatie en alle prijswinnaars, foto’s van de rode loper en de opvallendste jurken van de dames en nog veel meer inforatie is te lezen op deze pagina van TVE.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend