skip to Main Content

Forse verliezen vanwege Spaanse anti-tabakswet

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) Sinds de invoering van de nieuwe antirookwet is er door de Spaanse horecasector volop geklaagd over tegenvallende inkomsten, terwijl niemand nog exact kon aangeven hoe groot de geleden schade is. De verenigingen van horeca-ondernemers komen deze maand met de eerste cijfers. In de provincie Málaga blijkt dat de horeca in januari 40% verlies heeft geleden. De verliezen verschillen per type onderneming.

Bars waar men voornamelijk ontbijt en luncht, hebben 43% minder klanten gehad sinds 2 januari en de uitgaanskroegen merkten een terugloop van 40%. Het nachtleven is niet meer wat het geweest is: 70% van de discotheekgangers blijft nu thuis.

Een woordvoerder van de overkoepelende horecavereniging is van mening dat de wet belachelijk is omdat werknemers in horecagelegenheden nu ook nog moeten controleren of klanten niet stiekem ergens roken. Zij draaien tenslotte voor de boete op.

Terrasvergunning

Honderden bars en restaurants in Andalusië hebben inmiddels vergunningen voor terrassen aangevraagd. Op de bestaande terrassen staan inmiddels vrijwel overal straalkachels of krijgen klanten dekentjes uitgedeeld.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend