skip to Main Content

Spaanse belastingdienst in actie

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Hans Camps) De Spaanse belastingdienst heeft aangekondigd een ‘agressieve campagne’ te starten tegen zwart geld en belastingontduiking. In het plan, dat gedurende 2011 wordt uitgevoerd, zal vooral worden gezocht naar mensen die hun inkomsten niet opgeven en ondertussen werkloosheidsuitkeringen ontvangen via de Seguridad Social.

Hacienda (het Ministerie van Financiën) heeft extra inspecteurs aangesteld die verspreid over heel Spanje in verschillende sectoren onverwachte ‘bezoekjes’ brengen aan winkels en bedrijven.

Ook ‘nep-zelfstandigen’ die als ‘autonomo’ staan ingeschreven, maar ondertussen wel mensen voor zich laten werken, waarvoor ze geen sociale premies betalen, vormen doelwit. De belastingdienst gaat ook op zoek naar valse IVA (Btw)-facturen.

Gegevensuitwisseling

Om de belastingfraude op het spoor te komen, zullen meer gegevens uitgewisseld gaan worden tussen de kantoren van de belastingdienst en sociale zekerheidsafdelingen. Ook gaan de autonome deelstaten meer informatie uitwisselen met de belastingdienst in Madrid.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend