skip to Main Content

Spaanse economie 0,2% gegroeid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Hans Camps) De Spaanse economie is in het vierde kwartaal van 2010 met 0,2% gegroeid, in vergelijking met het derde kwartaal van 2010. Dit heeft de Spaanse regering bekend gemaakt. De voorlopige cijfers bevestigen een raming van een week eerder van de Banco de España.

De Spaanse economie is in het vierde kwartaal van 2010 met 0,6% gegroeid ten opzichte van dezelfde periode in 2009. De Banco de España zei begin februari 2011, dat de groei zich heeft versneld dankzij de export.

Krimp

Voor geheel 2010 rapporteert de Spaanse Regering een krimp van de economie met 0,1%. De krimp is minder sterk, dan waar de Spaanse overheid eerder op rekende.

De Spaanse economie is licht gegroeid in de eerste twee kwartalen van 2010, maar stagneerde in het derde kwartaal. Spanje is in een recessie geraakt na het uiteenspatten van de vastgoedzeepbel.

Bezuinigingen

De Spaanse Regering heeft eind 2010 sterke bezuinigingen doorgevoerd waardoor het tekort op de overheidsbegroting terugviel tot 9,2% in 2010, tegen 11,4% in 2009.

De daling, die eind januari 2011 door minister Salgado van financiën bekend werd gemaakt, was iets sterker, dan de 9,3% waar de Spaanse Regering op rekende.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend