skip to Main Content

Vierdaagse in Marbella in oktober

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MARBELLA – (Else Beekman) Dit najaar, van 9 tot en met 12 oktober, kunnen wandelaars voor het eerst een heuse vierdaagse lopen in Spanje en wel in Marbella. Het idee voor een vierdaagse in Marbella van Nederlander Has Wohl, ontstond tijdens een bijeenkomst van de gemeente Marbella in samenwerking met een speciale denktank, die in het leven werd geroepen om een betere samenwerking tussen bedrijven te bevorderen.

Wohl: “Een vierdaagse zoals die van Nijmegen kon dacht ik best een leuk plan kon zijn voor Marbella. Nederlanders weten natuurlijk meteen waar het over gaat, aan de Spanjaarden moest ik wat meer uitleggen maar die vinden een dergelijk evenement wel goed bij Marbella passen,” aldus Wohl.

De organisatie van de Vierdaagse in Nijmegen en de Nederlandse wandelbond KNBLO staan de organisatie in Marbella nu bij met hun kennis en ervaring. In maart zal een deel van de organisatie van de Vierdaagse in Nijmegen naar Marbella komen om daar praktische adviezen te geven. Het is ook de bedoeling dat er mensen uit Marbella naar Nijmegen afreizen in juli.

Routes

Vanaf zondag 9 oktober wordt elke dag een route van 20 kilometer gelopen. Dat is minder dan in Nederland omdat een wat kortere afstand haalbaarder is deel omdat er niet altijd over vlak terrein gelopen wordt.

Via Gladiolo

Op 12 oktober loopt het laatste stuk van de route over de Avenida Ricardo Soriano, speciaal voor de gelegenheid omgedoopt tot Via Gladiolo. Daar zullen de wandelaars onder luid gejuich begeleidt worden naar het eindpunt. Voor meer informatie klikt u hier.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend