skip to Main Content
Petitie stierenvechten als cultureel erfgoed door Spaanse regering aangenomen

Petitie stierenvechten als cultureel erfgoed door Spaanse regering aangenomen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Afgelopen dinsdag heeft het Spaanse parlement de eerste stap genomen naar het erkennen van het traditionele stierenvechten als cultureel erfgoed in Spanje. Een meerderheid van het parlement, wat grotendeels uit leden van de conservatieve partij Partido Popular bestaat, stemde voor het accepteren van een petitie van de supporters van het Spaanse stierenvechten.

In totaal stemden 180 parlementariërs voor en 40 tegen de petitie tot verklaring van cultureel erfgoed. Er waren 107 parlementsleden die zich onthielden van stemming, dat is een groot aantal. Of een eventuele beslissing tot het verklaren van cultureel erfgoed ook gevolgen zal hebben voor het verbod op stierenvechten in de regio Catalonië is nog niet bekend.

Petitie

Er werden door de voorstanders van het stierenvechten maar liefst 590.000 handtekeningen verzameld. Hieronder zaten ook de handtekeningen van vele bekendheden in Spanje en zelfs die van de minister president Mariano Rajoy. Het Spaanse parlement behandeld alleen petities waarbij meer dan 500.000 mensen iets hebben ondertekend.

Voorstel

Er zal nu een voorstel worden uitgewerkt door een speciale parlementaire commissie waarbij gekeken zal worden of het stierenvechten tot cultureel erfgoed verklaard kan worden en hoe dat te doen. Er zal naar verwachting volgend jaar gestemd worden over het wetsvoorstel. Mocht dit worden aangenomen dan kan het zijn dat het verbod op stierenvechten in Catalonië wat vorig jaar inging zomaar ongeldig verklaard zou kunnen worden aangezien de nationale wetgeving voorrang heeft op regionale wetten – (Remco Stoffer)

WAT VIND JIJ, WEL OF GEEN STIERENVECHTEN ??

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken