skip to Main Content
Provincie Alicante wil na slecht jaar het cruisetoerisme gaan verdubbelen in 2013

Provincie Alicante wil na slecht jaar het cruisetoerisme gaan verdubbelen in 2013

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Op woensdag zijn in Alicante tijdens de bijeenkomst “Alicante, puerto de encuentro” vertegenwoordigers van een twintigtal dorpen en steden uit de provincie, toerismekantoren en vertegenwoordigers van Spanje’s grootste cruise touroperators bijeen gekomen om een betere samenwerking af te spreken. Gedurende 2012 kwamen er 27% minder cruisetoeristen naar Alicante en dat wil men in 2013 verbeteren.

Van het mysterie van Elche, de poppen van Onil, de schoenen van Elda, de schat van Villena, de winkels van Alicante of het oude centrum van Altea. De provincie Alicante heeft de cruisetoerist veel te bieden. Om dat duidelijk over te laten komen organiseerde de provincie een bijeenkomst tussen de dorpen, steden en toeristenkantoren aan een kant en vertegenwoordigers van Intercruises, BC Tours, Iberoservice en Estanislao Durán Shipping aan de andere kant.

Het zijn deze touroperators die het excursiepakket aan de cruise passagiers aanbieden en daarom moeten zijn beter op de hoogte worden gebracht van al het moois de regio te bieden heeft.

Benidorm

De grote afwezige was de badplaats Benidorm. Volgens de burgemeester heeft hij geen uitnodiging ontvangen voor de bijeenkomst terwijl de organisatie van het geheel wel degelijk zegt een uitnodiging te hebben verstuurd. In 2009 werd een overeenkomst getekend tussen Benidorm en de haven van Alicante in verband met een samenwerking op het gebied van de Cruises. De stad zelf meent echter dat zij geen enkele passagier van een cruise hebben mogen ontvangen sindsdien en daarom heeft Benidorm de overeenkomst ook opgezegd en niet verlengd.

Daling

Gedurende het jaar 2012 kwamen er 50 cruiseschepen naar Alicante terwijl dat er in 2011 nog 70 waren. Hierdoor kwamen er 27% minder cruisetoeristen naar de stad en provincie Alicante, iets wat dit jaar zeker verbeterd dient te worden. Cruisepassagiers staan erom bekend snel en meer geld uit te geven tijdens hun korte bezoek aan een stad of streek, en dat is wat Alicante ook wil.

Volgens BC Tours die meer dan helft van de cruises naar Alicante brengt, zijn er enkele zaken zeer belangrijk om schepen naar een haven te krijgen. Als eerste moet er voldoende te zien en te doen zijn voor de passagiers en daarnaast is de havenbelasting ook erg belangrijk. Hoe duurder een haven is hoe minder aantrekkelijk het is voor een cruisemaatschappij om daarheen te gaan. Daarom is het wellicht belangrijk de havenkosten zo laag mogelijk te houden dit jaar om zo meer cruises naar Alicante te krijgen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken