skip to Main Content
Spaanse vliegvelden goed voor bijna 30 procent van het vliegverkeer voor Ryanair

Spaanse vliegvelden goed voor bijna 30 procent van het vliegverkeer voor Ryanair

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De CEO van Ryanair, Michael O’Leary, was deze dinsdag in Madrid aanwezig om tijdens een persbijeenkomst aan te kondigen dat er komende winter 2018/2019 in totaal bijna 500 vliegroutes zullen zijn, 29 meer dan deze winter. Daarnaast belooft de Ryanair topman dat de low cost vliegmaatschappij ondanks de salarisverhogingen van de piloten toch de goedkoopste luchtvaartmaatschappij zal blijven en de tickets niet duurder zullen worden.

Ryanair staat al een tijd onder druk vanwege de salarissen en werkomstandigheden van de piloten. Het lijkt er nu echter op dat de vakbonden en de Ierse luchtvaartmaatschappij tot een overeenstemming zijn gekomen, in ieder geval in Spanje, waar de piloten een 20% salarisverhoging zullen krijgen. De salarisverhogingen van alle piloten zal Ryanair op jaarbasis minstens 100 miljoen euro extra gaan kosten maar volgens de CEO van Ryanair zal de klant dat niet gaan merken in zijn of haar portefeuille. O’Leary belooft dat de vliegtickets nog steeds de goedkoopste zullen blijven.

Kofferbeleid

Volgens Michael O’Leary is het nieuwe kofferbeleid van Ryanair wat op 15 januari in is gegaan een succes aangezien bijna alle vluchten op tijd vertrekken en arriveren en de klanten tevreden zijn met de wijzigingen. Zoals inmiddels bekend mogen alleen prioriteit passagiers (dus tegen bijbetaling van 5 euro per vlucht) twee stuks bagage de cabine mee innemen.

Nieuwe routes

Komende winter 2018/2019 zal Ryanair 29 nieuwe routes gaan vliegen waar Spaanse vliegvelden bij betrokken zijn. Daarmee komt het totaal aantal routes op 500 te staan gedurende de wintermaanden. Daarnaast gaat Ryanair 25 reeds bestaande routes uitbreiden met meer vliegdagen en/of tijden. Ryanair hoopt daarmee dit jaar 41,5 miljoen passagiers te gaan vervoeren die gebruik kunnen maken van 26 vliegvelden in Spanje.

Het vliegveld van Sevilla krijgt nieuwe vluchten naar Bristol, Alicante, Cagliari, Catania, Malta, Edimburg, Fuerteventura, Luxemburg, Nantes, Oporto, Rabat, Tánger en Venetië Treviso.

Het vliegveld van Valencia krijgt nieuwe vluchten naar Bordeaux, Cagliari, Fez, Tanger, Bristol en Palermo en het vliegveld van Barcelona gaat 4 keer per week vliegen naar Malta.

Palma de Mallorca krijgt nieuwe routes naar Milaan Bergamo, Rome Ciampino en Dusseldorf Weeze. Alicante krijgt nieuwe routes naar Sevilla, Bologna, Gdansk en Newquay terwijl Tenerife Zuid gaat vliegen op Milaan Malpensa. Gran Canaria krijgt een nieuwe route naar Venetië Treviso en Santander een nieuwe route naar Boedapest.

Catalonië

Ryanair maakt in Catalonië gebruik van de drie grootste vliegvelden, te weten Barcelona, Girona en Reus (Tarragona). Michael O’Leary zegt dat Ryanair het aantal verkochte vliegtickets ten tijde van de politieke crisis waarin Catalonië zich nu verkeert ongeveer gelijk heeft weten te houden omdat de vliegmaatschappij de tickets gemiddeld 30% goedkoper heeft gemaakt. Die beslissing werd in oktober 2017 gemaakt nadat de beelden van de politie op 1 oktober de wereld rondgingen en de politieke situatie steeds grimmiger werd. Ryanair merkte meteen dat er, vooral vanuit Groot Brittannië en Duitsland, meteen minder vliegtickets geboekt werden.

Sterk in Spanje

Ryanair is de grootste luchtvaartmaatschappij in Spanje waar de Ierse low cost vlieger gebruik maakt van 26 vliegvelden. Spanje is voor Ryanair een belangrijk land want 27% van al het vliegverkeer vertrekt vanuit of komt aan in Spanje, slechts overtroffen door Groot Brittannië. De budgetvlieger is gedurende 2017 met 11% gestegen naar 38,5 miljoen passagiers. Achter Ryanair staan de Spaanse maatschappijen Vueling en Iberia op de lijst.

Foto: El Pais

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Wanneer gaat men uiteindelijk eens de luchthaven van Castellon aandoen vanuit Brussel of luik of ergens anders? ???

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken