skip to Main Content
Spanje moet ETA-terroristen schadevergoeding betalen voor een onmenselijke en vernederende behandeling

Spanje moet ETA-terroristen schadevergoeding betalen voor een onmenselijke en vernederende behandeling

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg heeft Spanje veroordeeld voor het onmenselijk en vernederend behandelen van twee ETA-terroristen na de bomaanslag op de parkeerplaats van het Barajas vliegveld in Madrid in 2006. Spanje moet nu de ETA-leden Igor Portu en Martin Sarasola ieder 50.000 euro betalen voor het folteren en mishandelen door diverse agenten van de Guardia Civil.

De ETA-leden zijn veroordeeld voor de aanslag op de parkeergarage van de T-4 terminal op het vliegveld Barajas in Madrid in 2006. Bij de autobom-explosie kwamen twee mensen om het leven en raakten tientallen anderen gewond. Niet lang na die aanslag wist de Spaanse politie de twee verdachten te arresteren maar tijdens het transport naar de Intxaurrondo-kazerne werden zij door diverse agenten gefolterd en mishandeld. De agenten in kwestie zeiden dat de terroristen zich verzetten tegen de arrestatie maar daar zijn geen bewijzen voor.

In Spanje heeft het provinciale Hof in Guipúzcoa reeds vier agenten veroordeeld maar die uitspraak werd door het Spaanse Hooggerechtshof weer geannuleerd. Nu is het tien jaar later en heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens de ETA-terroristen in het gelijk gesteld. Volgens de rechters is niet alleen gebleken dat de politieagenten te ver zijn gegaan maar noch de overheid noch de Spaanse regering hebben een geloofwaardig en overtuigend argument kunnen aanleveren om de verwondingen te rechtvaardigen. De rechters oordelen nu dat de schade moet worden toegeschreven aan de Spaanse staat.

De ETA-terroristen Portu en Sarasola werden in mei 2014 tot maar liefst 1040 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de bomexplosie op het Barajas vliegveld en de dood van twee Ecuadoraanse Burgers.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. hoe belachelijk dat het is waarom geen levenslang echt uitvoeren tot je dood in de cel nee even zeggen tot 1040 jaar viva España

    1. Dat is nog niks in vergelijk met de salafistishe terreur van 11M ook in Madrid met een veroordeling van ruim 42900 jaar. Gelukkig is Spanje wél human ingesteld en mogen al deze varkenskoppen na 40 jaar brommen naar buiten.

      Valt me op dat je als Spaans ingezetene wel héél weinig kennis eigen hebt opgedaan van het land.

  2. Zoals vrijwel alles waar het EU zegel aan kleeft, is ook het Europese Hof voor de Rechten van de Mens een college van links gespuis, gericht op de vernietiging van soevereine rechten van Europese staten. Iedere terroristische klager die zich voor dat Hof als slachtoffer presenteert, krijgt altijd gelijk. Het is het Europese Hof der Zotheid, maar daar heeft Erasmus al over geschreven.

  3. “Volgens de rechters is niet alleen gebleken dat de politieagenten te ver zijn gegaan maar noch de overheid noch de Spaanse regering hebben een geloofwaardig en overtuigend argument kunnen aanleveren om de verwondingen te rechtvaardigen.”
    Hoezo geen overtuigend argument? Me dunkt dat wanneer terroristen onschuldige mensen doden, je verder geen argumenten meer nodig hebt, keihard aanpakken dat gajes en niet zeuren over rechten, want die hebben ze verspeeld! Dat Europese hof zet nu de wereld op zijn kop door aan terroristen een schadevergoeding toe te kennen, ziekelijk gewoonweg en niet uit te leggen aan de nabestaanden van de onschuldige slachtoffers!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken