skip to Main Content
Mercadona nog steeds de publiekslieveling bij Spaanse consumenten
Freepik

Mercadona nog steeds de publiekslieveling bij Spaanse consumenten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het marktaandeel van de Spaanse supermarktketen Mercadona is opnieuw gestegen in 2018. De keten uit Valencia heeft een marktaandeel van 24,9% wat 0,8% meer is dan eind 2017 aldus de onderzoeksresultaten van het Kantar Worldpanel. Het aandeel wat de supermarktketen uit Valencia wordt door geen enkele andere keten geëvenaard. Carrefour komt het dichtste bij met een marktaandeel van 8,4% maar dat is met 0,3% gedaald.

De drie grootste supermarktketens in Spanje zijn volgens het Kantar Worldpanel de Mercadona met een marktaandeel van 24,9% (+0,8%) gevolgd op grote afstand door de Carrefour met 8,4% (-0,3%) en de Día keten met 7,5% (-0,7%).

De Eroski en supermarkten die bij deze groep horen hebben een marktaandeel van 5,3% (-0,2%) gevolgd door de Duitse keten Lidl met 4,8% (+0,5%) en de Aldi met een marktaandeel 1,5%.

Om concreet te zijn wordt één van elke vier euro besteed in de Mercadona in Spanje. 21,2% van de verse producten die verkocht worden gaat via de Mercadona keten waarbij dat omgerekend kan worden als één van elke vijf euro die besteed wordt in de Mercadona.

Volgens de resultaten over 2018 van Kantar Worldpanel is 91,2% (+0,6%) van alle Spaanse consumenten tenminste één keer in een Mercadona supermarkt geweest. Dat is 65,8% (-0,6%) in het geval van de Carrefour, 64,9% (-1,7%) in het geval van de Día supermarkten en 66,5% (+2,5) in het geval van de Lidl winkels.

De supermarkten die het meeste investeren in nieuwe winkels zijn Mercadona met op dit moment 1.633 eigen winkels, de Lidl met meer dan 550 eigen winkels en de Aldi met 270 eigen winkels. De supermarkten die wat betreft ecologische/biologische producten het meest stijgen zijn de Lidl en Aldi.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 15 reacties
 1. Versproducten, zoals brood, vlees, fruit en zuivel koop ik het liefst bij de lokale speciaalzaken of de markt. Ik probeer zo min mogelijk bij de supers te komen.

 2. De eigenaar van Mercadona, Juan Roig, heeft grote bedragen betaald aan de PP en haar onderzoeksstichting de FAES. Er wordt ook onderzocht of hij meebetaald heeft aan de illegale financiering van de verkiezingscampagne van Rajoy in 2011. Wie naar de Mercadona gaat steunt dus de PP. Ik niet.

 3. Ik ben ook een grote fan van Mercadona als ik naar Spanje ga verheug ik me op das nogal wat anders dan die ALbert Heijn pfppfpf

  1. Helemaal waar, Mercadona is (voor mij) stukken beter dan AH, qua sortiment, personeel, prijzen en de opmaak van de winkelruimte.
   Nogmaals: voor mij dan….

 4. Voor mij is de Mercadona een paradijs. Ik moet alles glutenvrij eten, en bijna alles van het huismerk is Sin gluten.
  Ga telkens terug naar Belgie met 20 kg voeding in mijn valies, omdat alles er lekkerder en goedkoper is dan in Belgie

 5. Persoonlijk vindt ik Mercadona ook wel de beste.Af en toe ook eens naar Aldi en Lidl maar vindt Aldi toch wel duur en al veel miskopen gehad tot zelfs een paar maal direct de vuilbak in.

 6. Was gisteren nog in de Aldi maar wat bio produkten betrefd niet zo gek veel aanbod en duur. Wel weer een zak paprika chips meegenomen! Bij de Mercadona doen wij de maandelijke boodschappen en deze laten we dan thuis bezorgen en verders kom ik regelmaat bij de Mercadona voor de vers produkten. Voor mij de beste supermarkt die er is.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken