Spanje’s Romeo en Juliet in Teruel: Los amantes Diego en Isabel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Spanje’s Romeo en Juliet in Teruel: Los amantes Diego en Isabel
Beeld: Diego Delso / Wikimedia

TERUEL – In de provincie Teruel in het zuiden van de autonome regio Aragón wordt op 14 februari elk jaar stilgestaan bij de twee meest verliefde personen die de stad Teruel ooit gehad heeft. Het gaat om een Spaanse versie van de Italiaanse Romeo en Juliet maar dan met de naam Diego en Isabel. Het is overigens een waargebeurd verhaal dat zich afspeelde in de XIII eeuw.

Volgens de Spanjaarden is dit het mooiste liefdesverhaal ooit en het Spaanse antwoord op het Italiaanse Romeo en Juliet. In het jaar 1217 kwam Juan Diego Martínez de Marcilla terug van een zes jaar durende zoektocht om fortuin te maken zodat hij zijn geliefde Isabel de Segura kon trouwen. 

Helaas was rijke Isabel na jarenlang wachten al uitgehuwelijkt waarna Diego bij het horen van dit nieuws aan een gebroken hart overleed. Isabel volgde niet veel later nadat ook zij aan een gebroken hart overleed bij het zien van Diego’s levenloze lichaam. 

Beeld: Wikimedia

Nu bevindt zich in de stad Teruel (Aragón) een mausoleum met de lichamen van Diego en Isabel en twee liggende beelden die elkaars handen voor eeuwig vasthouden. Het ‘Mausoleo de los Amantes’ is een van de toeristische trekpleisters van de stad Teruel maar er zijn sceptici die zeggen dat de lichamen in de graven niet van het verliefde stel zijn.

Elk jaar op Valentijnsdag worden de Amantes van Teruel herdacht met onder andere een middeleeuwse markt en wordt de stad tot meest romantische plaats van Spanje vernoemd. Elk jaar wordt het liefdesverhaal van Diego en Isabel nagespeeld door acteurs en is het in Teruel een groot romantisch en middeleeuws feest.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
dag/nacht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.