Search
menu
Search

Tram ontspoord in Valencia na aanrijding met auto

Tram ontspoord in Valencia na aanrijding met auto
Beeld: Metrovalencia / web

Tram ontspoord in Valencia na aanrijding met auto

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – In de stad Valencia is op maandagmiddag een tram van lijn 10 ontspoord nadat deze werd aangereden door een auto. Er zijn twee gewonden. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de Avenida Hermanos Maristas. Lijn tien is de nieuwste metrolijn van Valencia en is gedeeltelijk metro en gedeeltelijk tram. Het punt waar het ongeluk gebeurde is precies op de overgang van tram naar metro, vlak voor de tunnel. 

Metrovalencia informeerde over de situatie via hun sociale media, waarin werd aangegeven dat tot nader bericht geen trams zouden rijden op dat traject. Het ongeluk gebeurde op een plek waar de tram over het midden van een grote rotonde rijdt. Het voertuig kwam dan ook midden op de autoweg terecht. Het verkeer moest daar omgeleid worden tot de tram weer op de rails werd getrokken.

Verschillende hulpdiensten kwamen direct ter plaatse, waaronder ambulances en brandweer. Er waren vier mensen die medische bijstand nodig hadden. Twee daarvan werden daar gezond verklaard en de andere twee zijn overgebracht naar medische centra. Eén van de twee personen die op die plek gezond werden verklaard was de trambestuurder, die een paniekaanval had. Hij kon snel gekalmeerd worden en heeft geen verdere verwondingen opgelopen voor zover op dit moment bekend is. 

Eén van de patiënten is een vrouw van 22 jaar met een gekneusde heup. Zij is overgebracht naar het ‘Hospital Clínico de Valencia’. Een man van 24 is met meerdere kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis ‘Doctor Peset’ in Valencia. Volgens bronnen is de automobilist een vrouw en is zij ook overgebracht naar het ziekenhuis. Het is niet duidelijk of het hier om de eerder genoemde vrouw van 22 jaar gaat of om een andere persoon.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?