skip to Main Content

Amerikaanse Oscar vieringen in Málaga … waarom niet?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Redactie) De president van de Reserva Hoteles, Javier Checa heeft afgelopen week zijn stad Málaga als kandidaat gepresenteerd om de Oscar filmprijzen awards uitreiking van 2012 in de hoofdstad van de Costa del Sol te houden. Waarom niet, meent Checa. Met een Oscar uitreiking wint de stad enorm veel internationaal allure, niet te spreken over de directe economische gevolgen voor de stad aan de hand van hotels, restaurants, bedrijven en winkels, aldus Checa, die het Palacio de Ferias y Congresos in Málaga als ideale plaats voor een prijsuitreiking ziet.

Dat Javier Checa dit alles serieus meent bewijst wel het feit dat het hele project in Los Angeles aan de Amerikaanse Film Academie gepresenteerd zal worden door hemzelf, een team van experts en de moeder van acteur Antonio Banderas, Ana Banderas, die net zoals haar in Amerika geliefde zoon geboren is in Málaga. Checa hoopt met de aanbieding van zijn stad in Los Angeles om voor een revolutie te zorgen den net zoals de Olympische Spelen of het WK voetbal ook in andere landen te laten plaatsvinden. Ook de Oscar uitreiking kan gepresenteerd worden uit andere landen, waarom niet?

Ondanks het feit dat veel mensen zijn idee lachwekkend en niet geloofwaardig vinden, zegt Checa dat hij, na contact te hebben gehad met vertegenwoordigers van de Amerikaanse filmbond en diverse journalisten in Los Angeles, dat er zeer positieve reacties zijn geweest en mocht dat niet zo zijn geweest hijzelf niet zoveel energie in het project zou stoppen. Toch meent ook Javier Checa niet dat de Oscar uitreiking al in 2012 naar Málaga zal komen maar wie weet, 2013, 2014 …

Meer informatie over het Oscar avontuur is te lezen op de website www.oscarmalaga.com

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend