skip to Main Content

De vergeten familie van Franco

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

A CORUÑA – (Rogillio) Vijfendertig jaar na de dood van Franco heeft de Spaanse overheid nog altijd moeite om de eigendommen van de Spaanse staat terug te vorderen van de erfgenamen. De vraagt blijft wat men moet doen om deze eigendommen terug te krijgen van de erfgenamen die tot op heden nog altijd privileges en van hun rijkdom genieten na de dood van Franco.

De overheid in Galicië voert al jarenlang een strijd met de familie om het Pazo de Meiras, een paleis dat aan Franco op het einde van de burgeroorlog gegeven was terug te krijgen. Franco’s dochter gebruikt het nog altijd als zomerpaleis voor haar en haar kinderen, Het vermogen van de familie wordt geschat op tussen de € 300 en de 500 miljoen.

Er zijn meerdere paleizen in de handen van de familie maar ook hier weigeren zij om deze terug aan de staat te geven. De regering die de macht na de dood van Franco overnam vond het toen beter om alles te bedekken met de mantel der liefde en er werd niet meer over gesproken.

Het was de huidige eerste minister Zapatero die de eerste stappen zette om alle staatsbezittingen terug in handen van de staat te krijgen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend