skip to Main Content

Het mythische Atlantis ligt volgens onderzoeker bij Cádiz, in het Doñana park

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CÁDIZ – (Redactie) Volgens een Amerikaanse onderzoeker ligt het mythische Atlantis onder een moerasgebied ten noorden van de stad Cádiz aan de Costa de la Luz. De Amerikaan Richard Freund zegt dat de zoektocht naar Atlantis zo lang heeft geduurd aangezien iedereen in de zee zocht naar Atlantis. Nu beweerd Freund echter dat Atlantis door een vloedgolf compleet bedolven werd onder het water en Atlantis deed zinken waarna het onder het tegenwoordige Spaanse vaste land kwam te liggen en het moerasland van het natuurpark Doñana.

Mede dankzij een onderzoek van meer dan twee jaar, grondradars en hoogwaardige technische apparatuur, kwam de Amerikaan erachter waar Atlantis verscholen ligt, onder het moerassen gebied en niet op de bodem van de zee zoals altijd gedacht werd. Men heeft een stad gevonden die veel weg zou kunnen hebben van Atlantis, informatie die onder andere te zien is in een speciale National Geographic documentaire die afgelopen zondag werd gepresenteerd in de Verenigde Staten.

“We hebben iets gevonden wat nog nooit iemand eerder heeft gezien,” zei Freund. De Griekse filosoof Plato schreef zo’n 2.600 jaar geleden over Atlantis. Hij beschreef het als een ‘eiland wat zich recht voor de Straat bevond die jullie de Pilaren van Hercules noemen’, naar de naam van de Straat van Gibraltar in de oudheid. Onderzoekers gebruikten Plato’s uitgebreide informatie om in de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan te zoeken naar mogelijke locaties voor de verloren stad. Plato schreef dat Atlantis eens uitkeek op een stad genaamd Gadara, wat een oude naam is voor het hedendaagse Cádiz.

Tsunami’s worden al eeuwen geregistreerd in de regio, liet Freund weten. Eén van de grootste was een vloedgolf van tien verdiepingen hoog die in november 1755 Lissabon overviel.

Er wordt al duizenden jaren gediscussieerd over het bestaan van Atlantis. Plato’s ‘dialogen’ uit 360 voor Christus zijn vrijwel de enige bronnen die openbaar voorhanden zijn om informatie te vergaren over de iconische stad. Plato zei dat het continent ‘in één enkele dag en nacht in de diepten van de zee verdween’.

Er is beweerd dat Atlantis gevonden zou zijn in de buurt van de Azoren, Amerika, Scandinavië, de Noordzee, de Britse eilanden, het eiland Cuba, Zuid-Spanje, Kreta, Cyprus, Santorini, de Canarische Eilanden en Antarctica. Ook worden wel Egypte, Indonesië, Madagaskar, Australië en zelfs Antartica genoemd als mogelijke plaatsen van Atlantis.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend