skip to Main Content

Huizenprijzen in Spanje sinds 2008 bijna 20% gedaald

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Sinds het begin van de economische- en bouwcrisis in Spanje in het jaar 2008, zijn de prijzen van woningen in Spanje met 19,5% gedaald. Alleen al in de maand februari daalde de huizenprijs ten opzichte van dezelfde maand in 2010 met 4,5%, aldus de gegevens van de Tinsa (Tasaciones Inmoliliarias).

Met name de woningen gelegen aan de middellandse zee zijn in februari in prijs gedaald, met zo’n 6,7%, gevolgd door de randsteden met 5,4% en de grote Spaanse steden met 5,2%.  Op de eilandengroepen Balearen en Canarias zijn de huizenprijzen slechts 0,8% in de tweede maand van dit jaar terwijl de dalingen in de rest van het land rond de 3,3% lag in februari.

Dankzij deze dalingen in februari kan de conclusie getrokken worden dat sinds 2008 aan de middellandse zee de huizenprijzen met 27,2% gedaald zijn en de rest van het land met 16,1% behalve de grote steden (20,6%) en de Balearen en Canarias met 17,5% daalde.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend