skip to Main Content
Het blijft maar rommelen met weer nieuwe aardbevingen in het zuiden van Spanje
Foto: Diario Sur

Het blijft maar rommelen met weer nieuwe aardbevingen in het zuiden van Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Foto: Diario Sur

Foto: Diario Sur

MALAGA – Gedurende de laatste zeven dagen hebben er alweer zes aardbevingen plaatsgevonden voor de kust van Marokko in de zogenaamde Mar de Alboran, de zee tussen Marokko en Andalusië. De laatste van deze bevingen vond plaats deze zondagavond om 21.54 uur en had een kracht van 4,1 op de schaal van Richter. Daarvoor rommelde het ook al twee keer op zaterdag met bevingen van 4,8 en 4,6 op de Richter schaal.

Alle aardbevingen vonden plaats voor de kust van Marokko, voor de plaats Alhucemas, niet ver van de Spaanse enclave Melilla. Al hebben wij het hier op SpanjeVandaag natuurlijk over de gevolgen voor Spanje, ook de inwoners van de Marokkaanse plaats Alhucemas zijn getroffen door de bevingen. Bij elke aardbeving worden de herinneringen van de verschrikkelijke aardbeving 12 jaar geleden in 2004 naar boven gehaald toen in deze plaats maar liefst 628 mensen overleden en meer dan 15.000 mensen dakloos werden na een grote beving. Toto nu toe hebben de bevingen schade veroorzaakt en zijn er gewonden gevallen. Bij de grootste beving echter overleed een 12-jarige jongen na een hartstilstand.

In het zuiden van Spanje worden de bevingen voor de kust van Marokko echter wel gevoeld al zijn er nog geen gevallen bekend van schade of verwondingen. Dat is wel het geval in de Spaanse enclave Melilla, dichterbij het epicentrum onder de zee. Hier hebben bij sommige aardbevingen huizen schade opgelopen en vielen er enkele lichtgewonden, de meeste door vallend puin.

De laatste zeven dagen werden er 6 nieuwe bevingen met krachten tussen de 4 en 5 gemeten en gevoeld in Andalusie. Zo zeggen inwoners van Malaga, Nerja, Velez-Malaga, Estepona, Cartama en diverse andere plaatsen dat de kortdurende bevingen gevoeld hebben. Deze zondag was de laatste aardbeving met een kracht van 4,1 op de Richter schaal (om 21.54 uur) terwijl zaterdag er ook al twee bevingen van 4,8 (om 16.04 uur) en 4,6 (om 16.17 uur) plaatsvonden.

Sinds januari is het echter al flink aan het rommelen onder het zeeoppervlak van de Mar de Alboran tussen Marokko en Spanje. Sindsdien hebben er honderden grotere en kleinere bevingen plaatsgevonden waarbij de grootste en zwaarste ongetwijfeld de beving was op 25 januari die toen een kracht van 6,5 op de schaal van Richter had – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken