skip to Main Content
Voor- en tegenstanders van het stierenvechten komen elkaar tegen tijdens demonstraties in feestelijk Valencia
Foto: 20 Minutos

Voor- en tegenstanders van het stierenvechten komen elkaar tegen tijdens demonstraties in feestelijk Valencia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Foto: 20 Minutos

Foto: 20 Minutos

VALENCIA – Middenin de Fallas feesten in de stad Valencia waren er twee demonstraties, eentje voor het stierenvechten en een tegen het stierenvechten. Volgens de krant 20 Minutos waren er zo’n 30.000 deelnemers bij de demonstratie voor het stierenvechten terwijl er iets meer dan 30 demonstranten waren die tegen het doden van stieren protesteerden. Beide demonstraties kwamen akelig dicht bij elkaar in de buurt nabij de Plaza de Toros.

Gedurende de Fallas feesten in Valencia wordt er ook aan stierenvechten gedaan waarbij zeker 100 stieren zullen worden vermoord. Om het stierenvechten te ondersteunen werd er een demonstratie gehouden door het centrum van de stad waarbij minstens 30.000 deelnemers waren. Later eindigde deze stoet in het Plaza de Toros waar een manifest werd opgelezen door enkele bekende Matadores.

Tegelijkertijd vond er ook een manifestatie plaats van tientallen deelnemers die tegen het stierenvechten demonstreerden. De twee groepen demonstranten kwamen akelig dicht bij elkaar in de buurt maar de politie wist eventuele problemen te voorkomen. De voorstanders zeggen dat de tegenstanders geen cultuur hebben terwijl de tegenstanders de voorstanders uitmaken voor moordenaars.

Naast Valencia waren er ook demonstraties in het centrum van Madrid waarbij duizenden voorstanders het stierenvechten ondersteunden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken