skip to Main Content
Familie die vier honden vanwege een vakantie 12 dagen alleen liet krijgt celstraf

Familie die vier honden vanwege een vakantie 12 dagen alleen liet krijgt celstraf

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Een familie uit het dorp Sallent in de provincie Barcelona heeft van de rechter een celstraf gekregen van drie maanden voor het gedurende 12 dagen alleen laten van vier honden terwijl zij op vakantie gingen naar de Canarische Eilanden. De veroordeelden zijn een man, vrouw en zoon die volgens de rechter alledrie schuldig zijn aan dierenmishandeling.

Het voorval deed zich voor in februari 2016 waarbij de man vier honden in de familiewoning opsloot en in sommige gevallen zelfs aan de ketting heeft gelegd. Het gaat om een teefje en drie puppy’s die gedurende 12 dagen alleen hebben geleefd terwijl de familie op vakantie ging naar de Canarische Eilanden.

De honden werden gevonden zonder water, zonder eten, uitgedroogd en vol met uitwerpselen en urine. Sommige honden hadden een muilkorf om terwijl er ook enkele met een ketting van een halve meter lang aan de muur vastlagen in de schuur. Wonder boven wonder hebben de honden deze hel overleefd, konden ze gered worden nadat de buurtbewoners de politie hadden gewaarschuwd en leven alle vier de honden nu in gezondheid bij andere families nadat ze geadopteerd werden.

Uiteindelijk heeft een rechter op 28 februari de man, vrouw en zoon elk tot drie maanden gevangenisstraf veroordeeld en mogen ze gedurende drie jaar niet in aanraking komen met dieren. De veroordeelden hebben tijdens het proces erkend dat ze de honden alleen thuis lieten en op vakantie gingen. Aangezien de leden van de familie geen strafblad hebben hoeven ze niet echt achter de tralies te verdwijnen.

Foto: Público

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 15 reacties
 1. Ach Frans, zo lang mensen geen respect voor elkaar hebben, hoe moeten we dan verwachten dat ze wel respect voor de dieren hebben. En dit bedoel ik niet naar jou toe hoor Frans. Maar in algemene zin, wie dan de schoen pas, trekt hem dan maar aan toch?

 2. Hier geeft men wel duidelijk een volkomen verkeerd signaal af.
  Deze lieden dienen gewoon, een straf te krijgen.
  Ze zijn volkomen ongeschikt om dieren te houden, dus ook niet in de toekomst, dieren beulen zijn het.

 3. Komt veel voor in Spanje het alleen laten. Veel Spanjolen hebben een buiten huisje. Waar geen of maar heel weinig mensen wonen, maar hebben daar wel een hond of honden. Zelf komen ze er af en toe een paar weken niet . Goed er is meestal wel voldoende voeding en ze lopen ook vrij rond in een omheind terrein.

  1. Komt in vilamarxant heel veel voor vooral op de urbanisaties. Daar zijn veel tweede huizen naast ons is ook een herder een hele lieve hond moet ik zeggen als de bewoners weer zijn geweest soms na ander halve week zit deze. Hond een aantal dagen te janken. Dit is zo sneu. Door ons wordt hij aangehaald. Voor die mensen is het alleen iets om op het huis te passen. Ik hoop dat er een andere wet hier voor komt

   1. Mij ook bekend en vaak worden ze onbeschut achtergelaten dus al die tijd in weer en wind regen, sneeuw, zon, vorst en wind. Voor deze mensen zijn het geen dieren maar gebruiksvoorwerpen.

  2. Komt in vilamarxant heel veel voor vooral op de urbanisaties. Daar zijn veel tweede huizen naast ons is ook een herder een hele lieve hond moet ik zeggen als de bewoners weer zijn geweest soms na ander halve week zit deze. Hond een aantal dagen te janken. Dit is zo sneu. Door ons wordt hij aangehaald. Voor die mensen is het alleen iets om op het huis te passen. Ik hoop dat er een andere wet hier voor komt

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken